НАЧАЛО Регулации

Употребата на криптовалути е по-висока в корумпираните държави, според МВФ

април 11, 2022 9:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Употребата на криптовалути е по-висока в корумпираните държави, според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ) призова за повече регулация по отношение на крипто индустрията, като посочи преобладаващото използване на тези дигитални активи в страни, които могат да се считат за корумпирани или имат строг капиталов контрол.

С пазарната капитализация на индустрията над $2 трилиона, секторът се разшири извън обхвата на регулациите в няколко държави.

Тази липса на единни регулации е основна причина за безпокойство за световните власти, включително МВФ. Докато страни като САЩ са разработили рамка, която предотвратява прането на пари, финансирането на тероризма и измамите чрез криптовалута – в няколко държави липсва такава рамка.

Скорошно проучване на МВФ сочи възможна корупция

Скорошно проучване на МВФ проучи 55 държави, като установи, че крипто активите „могат да бъдат използвани за прехвърляне на приходи от корупция или за заобикаляне на капиталовия контрол“. В диапазона от 2,000 до 12,000 респонденти от всяка страна, участниците в проучването на МВФ бяха попитани дали са използвали или притежавали дигитални активи през 2020 г.

Миналата година МВФ сподели публикация в блог, в която се отбелязва как криптовалутата взаимодейства с традиционната финансова система, отбелязвайки, че на политиците е било трудно да наблюдават рисковете от тези взаимодействия поради липсата на регулации.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто кит купува Биткойн за над $1 милион всеки ден

МВФ също така предложи как крипто секторът трябва да бъде регулиран в световен мащаб, като препоръчва лицензиране за доставчици на крипто услуги и установяване на ясни насоки и изисквания за регулирани финансови институции, изложени на крипто.

FCA и крипто фирми от Обединеното кралство

Въпреки че все още няма глобална регулаторна рамка за крипто, няколко държави удвоиха усилията си за регулиране на крипто. В Обединеното кралство, Органът за управление на финансовото поведение (FCA) е в челните редици на крипто регулациите, като наскоро обяви, че пет фирми са добавени към неговия одобрен списък с доставчици на крипто услуги в страната.

От 2020 г. регулаторът Обединеното кралство възложи на доставчиците на крипто услуги да бъдат лицензирани в страната, преди да започнат работа, и тези фирми, които не са официално регистрирани до предварително определения краен срок 31-ви март, ще бъдат принудени да закрият. По същия начин, САЩ в момента работи за осигуряване на по-ясна регулаторна рамка, но все още се бори с предоставянето на необходимата яснота.

Понастоящем неотдавнашната изпълнителна заповед на президента Байдън относно криптовалутите ще предостави така необходимата яснота в дългосрочен план. Европейският съюз (ЕС) също предприема стъпки напред в предоставянето на насоки за това как трябва да се регулират дигиталните активи.

Въпреки това, все още има много страни, като Индия, където криптовалутите не са регулирани. Въпреки че страната е наложила данък върху крипто, все още не е въведена регулаторна рамка за това как трябва да работи индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене