НАЧАЛО Други

Уол Стрийт все още не искат да навлизат в криптосферата

ноември 10, 2018 15:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уол Стрийт все още не искат да навлизат в криптосферата

Главният изпълнителен директор на Revolut направи следното интересно изказване:

Уол Стрийт не иска криптовалути, все още.

Може да се каже, че навлизането на институциите в сферата отдавна се разглежда като свещеният граал на крипто индустрията.

Говорейки на Web Summit 2018 г., Николай Сторонски, управляващ директор на Revolut, обясни, че интересът от „големите институционални инвеститори“ е намалял. Въпреки че неговите коментари може да са били отхвърлени от крипто оптимистите, мнозина са на мнение, че твърдението е вярно, особено като се има предвид факта, че стартъпът му е на стойност над $1 милиард.

Сторонски е предприемачът зад Revolut, стартъп базиран в Лондон, целящ да предложи всевъзможни финансови услуги. В настоящия си вид, Revolut, предлага плащания от тип „peer-to-peer“ (подобно на Paypal), спекулативен (без депозиране или теглене) обмен, предплатена дебитна услуга и платформа за обмяна на валута.

Обсъждайки мнението си, Сторонски отбелязва, че:

Освен ако тези големи институционални инвеститори и хедж фондове не се движат в света на крипто, просто не мисля, че банките ще се движат, защото просто се опитват да печелят пари от своите клиенти.

Изпълнителният директор на Revolut, който вероятно се позовава на вътрешните си източници, добави, че „досега няма интерес от големи институционални инвеститори“, въпреки предстоящите стартирания на Bakkt, Fidelity Digital Asset Services и ErisX.

Нещо повече, изпълнителният директор на Revolut се позова на това, че Morgan Stanley търси алтернатива да предложи дериватни продукти на Bitcoin (BTC) на клиентите си, докато Goldman Sachs и Citigroup също очевидно са проявили интерес към подобни начинания.

Важно е обаче да отбележим, че има и повод за оптимизъм, тъй като Сторонски обясни, че перспективите на крипто пазара ще се подобрят, когато пристигне 2019 г. Но, оставайки в съответствие с предишните си коментари, заключи, като отбеляза, че финтех ще развива крипто пространството, а не Уолстрийт.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене