НАЧАЛО Други

Уол Стрийт се отдръпва от крипто, според Bloomberg

декември 26, 2018 11:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уол Стрийт се отдръпва от крипто, според Bloomberg

Уолстрийт тихо се отдръпва от крипто пазара, съобщава Bloomberg. Миналата година, когато крипто индустрията се радваше на бичия пазар, изглеждаше, че много от основните финансови компании също бяха готови да навлезнат в индустрията.

Имена като Goldman Sachs, Fidelity Investments и Barclays Bank Plc. всички бяха свързани с планове за отваряне на криптовалутни подразделения.

Goldman Sachs беше една от първите компании на Уол Стрийт, които проявиха интерес към фючърсите на Биткойн, а слуховете твърдяха, че фирмата разработва отделно бюро за криптиране. Инвестиционната банка си партнира с Galaxy Digital и набра 57 милиона долара в инвестиции. Goldman Sachs все още не предлага крипто-търговия. Банковият дериватен продукт на Биткойн не е постигнал значителен напредък от пускането му.

Citigroup Inc. също разработи крипто-базиран продукт, който може да помогне на фирмите за управление на активи и хедж фондовете да намалят риска, на който са изложени, когато инвестират в крипто. Очакваше се продуктът да предостави на крипто инвеститорите иновативно средство за проследяване на техните инвестиции и да предложи допълнителен слой легитимност и доверие на новосъздадения клас активи.

Barclays Inc. показа огромен интерес към крипто по време на бума, наемайки Крис Тайрър и Матю Дювал, за да подпомогнат управлението на дигитални активи. И двамата бяха наети, за да потърсят начини, по които банката може да навлезе в крипто света и да дадат препоръки.

Според доклада има две причини за тихото оттегляне на Уол Стрийт от пазара; спадът и липсата на регулаторна рамка за криптовалутите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене