НАЧАЛО Други

Университети се състезават да преподават крипто ориентирани лекции

юли 16, 2018 9:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Университети се състезават да преподават крипто ориентирани лекции

Знанието е власт, особено в "ерата на информацията", където да разбираш "новото" може да даде предимство пред конкуренцията.

Ето защо, едва една година след като криптовалутите избухнаха, много преди да могат да се радват на осезателно адаптиране – те вече са били обект на нарастващ брой университетски курсове.

Докато малка част от тях са фокусирани върху действителното кодиране, компютърната наука и криптографията, която стои зад криптовалутите, повечето са се стремили да предоставят подробно въведение в крипто, така че по-ориентираната върху бизнеса публика да има основа за вземане на решение дали и в каква степен – би трябвало да приема Биткойн и блокчейн.

С други думи, все по-ориентираните към печалба университети се стремят да извлекат полза от „крипто треската“, като предлагат публични нетехнически курсове за криптовалути. Въпреки това, дори и много от тях просто да преподават на учениците как да концептуализират блокчейн, за разлика от това как действително да ги кодират и създават, студентите отчитат значително удовлетворение от преподаването, което са получили досега.

Въпреки че не им е необходима възможност да изграждат децентрализирани приложения и валути за себе си, знанията, които са получили, може да са жизненоважни, ако крипто бъде приет в масов мащаб в бъдеще.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене