НАЧАЛО Други

Университети се състезават да преподават крипто ориентирани лекции

юли 16, 2018 9:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Университети се състезават да преподават крипто ориентирани лекции

Знанието е власт, особено в "ерата на информацията", където да разбираш "новото" може да даде предимство пред конкуренцията.

Ето защо, едва една година след като криптовалутите избухнаха, много преди да могат да се радват на осезателно адаптиране – те вече са били обект на нарастващ брой университетски курсове.

Докато малка част от тях са фокусирани върху действителното кодиране, компютърната наука и криптографията, която стои зад криптовалутите, повечето са се стремили да предоставят подробно въведение в крипто, така че по-ориентираната върху бизнеса публика да има основа за вземане на решение дали и в каква степен – би трябвало да приема Биткойн и блокчейн.

С други думи, все по-ориентираните към печалба университети се стремят да извлекат полза от „крипто треската“, като предлагат публични нетехнически курсове за криптовалути. Въпреки това, дори и много от тях просто да преподават на учениците как да концептуализират блокчейн, за разлика от това как действително да ги кодират и създават, студентите отчитат значително удовлетворение от преподаването, което са получили досега.

Въпреки че не им е необходима възможност да изграждат децентрализирани приложения и валути за себе си, знанията, които са получили, може да са жизненоважни, ако крипто бъде приет в масов мащаб в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене