НАЧАЛО Алткойни

Uniswap (UNI) със $100 милиарда дневен обем на търговия

февруари 17, 2021 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap (UNI) със $100 милиарда дневен обем на търговия

Uniswap (UNI) се превърна в първата платформа за децентрализирани финанси (DeFi), която генерира над $100 милиарда в обем, обяви основателят на протокола Хейдън Адамс.

Uniswap току-що се превърна в първата децентрализирана платформа за търговия, която обработва над $100 милиарда обем – вълнуващо постижение за DeFi“, туитва Адамс.

Този етап е логично продължение на “бумът на DeFi“, който започна миналото лято. Както се съобщава, издигането на Uniswap до известност в крайна сметка доведе до това, че платформата бавно засенчва Coinbase и други централизирани платформи за търговия в началото на септември.

Втори пореден ден, когато обемите на Uniswap са по-големи от тези на Coinbase. Този месец множество DEX като Curve, 1inch, Balancer също имат обем наравно с големи борси като Kraken, Bitstamp, Gemini и др. Повечето от тези CEX имат огромни пазарни оценки. ETH все още е под $50 милиарда пазарна капитализация“, отбеляза псевдонимният търговец CL.

Значително е, че месечният обем на търговията на Uniswap достигна $20 милиарда само през януари, което ясно показва експоненциалния растеж на сектора. За сравнение, дневният обем на платформата вече се е увеличил до над $1,14 милиарда днес, показват данни, предоставени от платформата за крипто метрики CoinGecko.

Към момента на писане общата доларова стойност, заключена в Uniswap, възлиза на около $4 милиарда, според DeFi Pulse.

Въпреки това, докато Uniswap е един от най-добрите активи в DeFi пространството днес, конкурентите му бързо наваксват. Например, екосистемата Binance Smart Chain (BSC) в момента е на път да изпревари Етериум по отношение на обемите, тъй като един протокол за децентрализирани приложения (dАpp) наречен Venus  генерира $14 милиарда в обем през миналия месец, според скорошен доклад на DappRadar.

Venus се превърна в най-голямата компания на BSC през януари с $14 милиарда обем на транзакциите. Venus се позиционира на първо място по обем на транзакциите, благодарение на над $24 милиарда през последните 7 дни“, пишат изследователите на 11-ти февруари.

Днес дневният обем на Venus вече надхвърли $10 милиарда. Това е сериозна конкуренция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Citigroup стартира крипто услуга – пазарен експерт обяснява последиците за SOL, ADA и BTCS

Citigroup наскоро обяви старта на новата си услуга за дигитални активи – Citi Token Services – за управление на парични средства и търговско финансиране. Това има някои значителни последици за пазара на криптовалути.

септември 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

Известен крипто аналитик предупреди, че има потенциал за значителен спад в комбинираната пазарна капитализация на Биткойн (BTC) и други дигитални активи.

септември 24, 2023 11:00 2 мин. четене

Кой проект има потенциал да създаде милионер? Сравнение на SPCT, XRP и TON

Скокът на XRP срещу бичото рали на Toncoin срещу експлозивните печалби на VC Spectra. Открийте иновативните монети, които движат крипто пространството: XRP, TON и SPCT!

септември 24, 2023 10:22 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.