НАЧАЛО Други

Union Bank AG пуска свой стейбълкойн

август 22, 2018 20:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Union Bank AG пуска свой стейбълкойн

Банката на Лихтенщайн Union Bank AG обяви, че е издала свои собствен Stable Coin и вътрешна криптовалута, подкрепени от фиат в прессъобщение в петък, 17-ти август.

Union Bank, която се съсредоточава все повече върху блокчейн тази година, заяви, че е публикувала така наречената “Union Bank Payment Coin” (UBPC) като поредната крачка към превръщането си в “блокчейн инвестиционна банка”.

UBPC ще действа като стабилна монета, обясни институцията и ще има фиатни валути “като швейцарския франк” като подкрепа.

“Нашата цел е да станем първата блокчейн инвестиционна банка в света и да предоставим конкретни решения, които да спомогнат за повишаване на ефективността, да намалят разходната база и да открият нови възможности за приходи както за нашите клиенти, така и за посредници”, коментира председателят на борда на директорите Мохамед Ханс Дастмалтчи.

… По този начин нашата подкрепена от фиат Union Bank Payment Coin може да наруши подхода към международната търговия и международните трансгранични сделки.

Новината дойде в същата седмица, когато големият крипто обмен Binance стартира крипто-фиат обмен в Лихтенщайн за швейцарските франкове и за еврото.

Както Binance, така и Union Bank похвалиха позицията на про блокчейн юрисдикцията на княжеството, демонстрирайки желанието да се увеличи функционалността в бъдеще.

В партньорство с швейцарската консултантска банка Verum Capital, Union Bank заяви, че сега се стреми да въведе блокчейн “в своите процеси и поддържащи технологии”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.