НАЧАЛО Други

Union Bank AG пуска свой стейбълкойн

АВГ. 22, 2018 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Union Bank AG пуска свой стейбълкойн
 

Банката на Лихтенщайн Union Bank AG обяви, че е издала свои собствен Stable Coin и вътрешна криптовалута, подкрепени от фиат в прессъобщение в петък, 17-ти август.


Union Bank, която се съсредоточава все повече върху блокчейн тази година, заяви, че е публикувала така наречената "Union Bank Payment Coin" (UBPC) като поредната крачка към превръщането си в "блокчейн инвестиционна банка".


UBPC ще действа като стабилна монета, обясни институцията и ще има фиатни валути "като швейцарския франк" като подкрепа.

"Нашата цел е да станем първата блокчейн инвестиционна банка в света и да предоставим конкретни решения, които да спомогнат за повишаване на ефективността, да намалят разходната база и да открият нови възможности за приходи както за нашите клиенти, така и за посредници", коментира председателят на борда на директорите Мохамед Ханс Дастмалтчи.

... По този начин нашата подкрепена от фиат Union Bank Payment Coin може да наруши подхода към международната търговия и международните трансгранични сделки.

Новината дойде в същата седмица, когато големият крипто обмен Binance стартира крипто-фиат обмен в Лихтенщайн за швейцарските франкове и за еврото.

Както Binance, така и Union Bank похвалиха позицията на про блокчейн юрисдикцията на княжеството, демонстрирайки желанието да се увеличи функционалността в бъдеще.

В партньорство с швейцарската консултантска банка Verum Capital, Union Bank заяви, че сега се стреми да въведе блокчейн "в своите процеси и поддържащи технологии".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света