НАЧАЛО Други

Union Bank AG пуска свой стейбълкойн

АВГ. 22, 2018 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Union Bank AG пуска свой стейбълкойн

Банката на Лихтенщайн Union Bank AG обяви, че е издала свои собствен Stable Coin и вътрешна криптовалута, подкрепени от фиат в прессъобщение в петък, 17-ти август.


Union Bank, която се съсредоточава все повече върху блокчейн тази година, заяви, че е публикувала така наречената "Union Bank Payment Coin" (UBPC) като поредната крачка към превръщането си в "блокчейн инвестиционна банка".


UBPC ще действа като стабилна монета, обясни институцията и ще има фиатни валути "като швейцарския франк" като подкрепа.

"Нашата цел е да станем първата блокчейн инвестиционна банка в света и да предоставим конкретни решения, които да спомогнат за повишаване на ефективността, да намалят разходната база и да открият нови възможности за приходи както за нашите клиенти, така и за посредници", коментира председателят на борда на директорите Мохамед Ханс Дастмалтчи.

... По този начин нашата подкрепена от фиат Union Bank Payment Coin може да наруши подхода към международната търговия и международните трансгранични сделки.

Новината дойде в същата седмица, когато големият крипто обмен Binance стартира крипто-фиат обмен в Лихтенщайн за швейцарските франкове и за еврото.

Както Binance, така и Union Bank похвалиха позицията на про блокчейн юрисдикцията на княжеството, демонстрирайки желанието да се увеличи функционалността в бъдеще.

В партньорство с швейцарската консултантска банка Verum Capital, Union Bank заяви, че сега се стреми да въведе блокчейн "в своите процеси и поддържащи технологии".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света