НАЧАЛО Други

Украйна открива NFT музей

март 27, 2022 12:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украйна открива NFT музей

Министерството на дигиталната трансформация в Украйна стартира онлайн музей на незаменими токени, насочен към запазване на графика на основните събития, започващи с нахлуването на руската армия в страната.

В туит в петък украинският министър на дигиталната трансформация Михайло Федоров каза, че правителството стартира инициатива с незаменими токени или NFT, произведения на изкуството, изобразяващи ключови моменти от украинската гледна точка от 24-ти февруари нататък. NFT представят събития, започващи в 5:45 часа местно време в деня на конфликта, когато Русия обяви „специална военна операция“ в района на Донбас в Украйна.

Според уебсайта на NFT музея към момента на публикуването, 54 NFT с ключови моменти от войната между 24 февруари и 26-ти февруари ще бъдат достъпни от 30-ти март, като приходите от продажбите в Етериум (ETH) ще бъдат използвани „за подкрепа на армията и цивилни„. Произведенията на изкуството включват различни събития и източници, базирани на публикации в Twitter от правителствени служители, снимки от новинарски издания и отговорите на световните лидери, „придружени от лични разсъждения“.

Докато Русия използва танкове, за да унищожи Украйна, ние разчитаме на революционна блокчейн технология“, каза Федоров. „[Музеят на NFT е] мястото, където да пазим паметта на войната. И мястото за празнуване на украинската идентичност и свобода.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн докосва $45,000 – пазарната капитализация проби над $2 трилиона

Музеят на NFT смело заявява:

Никога няма да позволим нито един ден от този период да изчезне от книгата на световната история.

В допълнение към набирането на средства за украинската армия, NFT кампанията изглежда е насочена срещу руските държавни медии, които много по света критикуват за разпространение на пропаганда и дезинформация, особено по отношение на събитията в Украйна след 24-ти февруари. Проектът заяви, че една от целите им е „разпространяване на достоверна информация сред дигиталната общност в света“.

Правителството на Украйна намекна за NFT проект, след като отмени плановете за airdrop на неуточнени токени на 3-ти март. По-късно заместник-министърът на дигиалната трансформация Алекс Борняков каза в доклад от британския вестник The Guardian, че планира да пусне NFT колекция, която ще бъде „като музей на руско-украинската война. Министерството на дигиталната трансформация си партнира с членове на екипа на NFT платформата Fair.xyz за блокчейн инфраструктурата на проекта.

Правителството на Украйна приема крипто дарения директно чрез адреси на портфейли, предоставени от Министерството на дигиталната трансформация от 26-ти февруари. Много благотворителни организации, организации за подпомагане и правителствени портфейли са получили приблизително $108 милиона в криптовалута за хуманитарни каузи и военни помощи в Украйна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене