НАЧАЛО Регулации

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Новият закон, въведен в Украйна миналия месец, ще принуди всички граждани да разкрият колко криптовалута притежават, в допълнение към тази, собственост на техните близки роднини. Закон № 140-IX влиза в сила след изменение на Конституцията на Украйна.

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.

Откъде произлизат тези нови регулации?


През последните няколко години Украйна страда от различни икономически предизвикателства, докато войната в Донбас, както и конфликтът в Крим, влошават нещата за икономиката на страната.

За да се справи с тeзи неприятности, както и да се установи противодействие на корупцията, украинското правителство активизира усилията си чрез нов закон, който беше въведен през 2009 г. и приет през 2014 г. Този закон също работи като система за разрешаване на конфликти на интереси.

Новото изменение на този закон признава потенциала на използването на криптовалутите при финансови престъпления, включително пране на пари, измами и финансиране на терористи.

Промените за Украйна


Заедно с няколко служители от Националната банка на Украйна, всички служители на работна заплата ще бъдат обхванати от закона за противодействие на корупцията. Освен това, служителите във всяка компания, в която правителството притежава най-малко 50 процента дялов капитал, също биха попаднали под юрисдикцията на този закон.

Новото изменение също промени определението за „близки роднини“ и „членове на семейството“, така че дори непълнолетни трябва да бъдат документирани във формуляра за данък върху доходите, дори ако те не са част от едно и също домакинство.

Засега украинците се надпреварват да се запознаят с този нов закон и времето изтича, тъй като той ще влезе в сила от 01 януари 2020 г. съгласно Заключителните и преходните разпоредби на Закон № 140.

Независимо от това, тъй като наскоро Binance подписа меморандум за разбирателство (МoU) с Министерството на дигиталната трансформация на Украйна, може да не отнеме много време, докато украинските граждани не получат по-голяма яснота относно правния статус на криптовалутите в страната - включително как трябва да се разглеждат за данъчни цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кражбата на Биткойн не е престъпление в Русия

„Криптовалутата не е престъпление срещу собствеността, поради липсата на правен статут, не е възможно да се признае за обект на гражданското право; този вид виртуални пари не попада в нито една от кат...
ЮЛИ. 3, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Прибързано решение ли е данъчното облагане на Биткойн в Южна Корея

Всеки ‘данък върху криптовалута’ трябва да бъде премахнат и да не се прилага, казаха академиците на страната пред местни репортери през уикенда.Причината за подобни твърдения е една - данъците върху н...
ЮНИ. 24, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансовите органи в Япония засилват регулацията на крипто пространството

Финансовият орган издаде предупреждение срещу инвестиционни съвети за криптовалути и други активи, споделени от индивиди и групи. Той предупреди, че такива лица трябва да са регистрирани преди да извъ...
ЮНИ. 4, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ICO на френски доставчик на възобновяема енергия получи регулаторно одобрение

‘Autorite des Marches Financiers’ (AMF) даде одобрението си чрез своята схема за ‘ICO виза’ на 12-ти май. Очаква се кампанията да продължи от 8-ми септември до 12-ти ноември.  ICO визите бях...
ЮНИ. 3, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света