НАЧАЛО Регулации

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Новият закон, въведен в Украйна миналия месец, ще принуди всички граждани да разкрият колко криптовалута притежават, в допълнение към тази, собственост на техните близки роднини. Закон № 140-IX влиза в сила след изменение на Конституцията на Украйна.

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.

Откъде произлизат тези нови регулации?


През последните няколко години Украйна страда от различни икономически предизвикателства, докато войната в Донбас, както и конфликтът в Крим, влошават нещата за икономиката на страната.

За да се справи с тeзи неприятности, както и да се установи противодействие на корупцията, украинското правителство активизира усилията си чрез нов закон, който беше въведен през 2009 г. и приет през 2014 г. Този закон също работи като система за разрешаване на конфликти на интереси.

Новото изменение на този закон признава потенциала на използването на криптовалутите при финансови престъпления, включително пране на пари, измами и финансиране на терористи.

Промените за Украйна


Заедно с няколко служители от Националната банка на Украйна, всички служители на работна заплата ще бъдат обхванати от закона за противодействие на корупцията. Освен това, служителите във всяка компания, в която правителството притежава най-малко 50 процента дялов капитал, също биха попаднали под юрисдикцията на този закон.

Новото изменение също промени определението за „близки роднини“ и „членове на семейството“, така че дори непълнолетни трябва да бъдат документирани във формуляра за данък върху доходите, дори ако те не са част от едно и също домакинство.

Засега украинците се надпреварват да се запознаят с този нов закон и времето изтича, тъй като той ще влезе в сила от 01 януари 2020 г. съгласно Заключителните и преходните разпоредби на Закон № 140.

Независимо от това, тъй като наскоро Binance подписа меморандум за разбирателство (МoU) с Министерството на дигиталната трансформация на Украйна, може да не отнеме много време, докато украинските граждани не получат по-голяма яснота относно правния статус на криптовалутите в страната - включително как трябва да се разглеждат за данъчни цели.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Плащанията с крипто вече са узаконени в Украйна

Страната стриктно ще спазва международните стандарти за борба с прането на пари (AML).Според ‘Forklog’, членовете на Върховната рада - законодателната ръка на украинското правителство, прие нов закон...
ДЕК. 10, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руската централна банка със силна позиция срещу криптовалутите

Според държавната информационна агенция RIA, финансовата институция разкри вярата си, че "частните криптовалути не могат да бъдат приравнени с фиатни пари и не могат да бъдат законно платежно средство...
ДЕК. 2, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов закон ще позволява на банките да продават Биткойн

Преди това, на банките им беше забранено да предлагат директен достъп до криптовалути, но новият закон за прилагане на четвъртата директива на ЕС за пране на пари ще промени това, според доклад от мес...
НОЕ. 29, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

Както местният англоезичен информационен бюлетин “Bangkok Post” съобщи на 25-и ноември, регулаторът на Тайланд прекрати дейността на една от най-големите борси. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) ...
НОЕ. 28, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света