НАЧАЛО Регулации

Уганда се подготвят да регулират крипто индустрията

ноември 25, 2018 19:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уганда се подготвят да регулират крипто индустрията

Уганда ще финализира крипто регулациите през декември

Според неотдавнашен доклад, Уганда среща увеличение на броя на измамите, свързани с Биткойн в страната. В отговор на това, правителството на страната реши да регулира индустрията в рамките на своите граници.

Правителството на страната съобщи, че тази регулация ще бъде насочена предимно към новосъздадените компании и инвестиционните схеми в държавата.

Според уганданския министър на финансите – Дейвид Бахати,  няколко души са станали жертва на тези измамни схеми. Наскоро измама, наречена D9 Club, обещава да плати на своите инвеститори висока възвращаемост от инвестицията им. В крайна сметка фирмата се закрива и онези, които я управляват потъват вдън земя.

Според министъра, правителството вече е финализирало законопроект за националните плащания, който ще бъде внесен в парламента за одобрение през декември. Той заяви следното:

През октомври, кабинетът одобри законопроекта за националната система за плащане. Ние възнамеряваме да го внесем в парламента следващия месец, за да се погрижи за всички тези форми на дигитални финансови транзакции.

Министърът обаче не успява да предостави конкретни подробности относно начина, по който ще бъдат въведени новите правила.

Парламентът иска резултати

В тази насока, депутат от парламента – Матиас Мпуга, поиска някакво обяснение от министъра за начина, по който министерството се надява да ограничи ефекта от измамните крипто компании в страната. Мпуга по-специално се позовава на Telex Free, пирамидална схема, след която хиляди жители на Уганда губят стотици хиляди долари. Освен това, Мпуга съобщи, че тази конкретна схема е измамила и някои угандийски законодатели.

Депутатът казва:

Има няколко агенции, представящи се за дилъри на криптовалути, като например ripcoin, namecoin и Биткойн. Проблемът е, че докато това се случва, няма правна рамка за надзор над тези играчи.

Освен това Мпуга подчерта, че е важно да се гарантира, че крипто индустрията в страната е регулирана.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

Сенатор от Републиканската партия внася нов законопроект, който ще защитава платформите за крипто обмен от определени принудителни действия от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

октомври 3, 2022 16:28 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене