НАЧАЛО Регулации

Уганда се подготвят да регулират крипто индустрията

НОЕ. 25, 2018 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Уганда се подготвят да регулират крипто индустрията

Уганда ще финализира крипто регулациите през декември

Според неотдавнашен доклад, Уганда среща увеличение на броя на измамите, свързани с Биткойн в страната. В отговор на това, правителството на страната реши да регулира индустрията в рамките на своите граници.


Правителството на страната съобщи, че тази регулация ще бъде насочена предимно към новосъздадените компании и инвестиционните схеми в държавата.

Според уганданския министър на финансите - Дейвид Бахати,  няколко души са станали жертва на тези измамни схеми. Наскоро измама, наречена D9 Club, обещава да плати на своите инвеститори висока възвращаемост от инвестицията им. В крайна сметка фирмата се закрива и онези, които я управляват потъват вдън земя.

Според министъра, правителството вече е финализирало законопроект за националните плащания, който ще бъде внесен в парламента за одобрение през декември. Той заяви следното:
През октомври, кабинетът одобри законопроекта за националната система за плащане. Ние възнамеряваме да го внесем в парламента следващия месец, за да се погрижи за всички тези форми на дигитални финансови транзакции.

Министърът обаче не успява да предостави конкретни подробности относно начина, по който ще бъдат въведени новите правила.


Парламентът иска резултати


В тази насока, депутат от парламента - Матиас Мпуга, поиска някакво обяснение от министъра за начина, по който министерството се надява да ограничи ефекта от измамните крипто компании в страната. Мпуга по-специално се позовава на Telex Free, пирамидална схема, след която хиляди жители на Уганда губят стотици хиляди долари. Освен това, Мпуга съобщи, че тази конкретна схема е измамила и някои угандийски законодатели.

Депутатът казва:
Има няколко агенции, представящи се за дилъри на криптовалути, като например ripcoin, namecoin и Биткойн. Проблемът е, че докато това се случва, няма правна рамка за надзор над тези играчи.

Освен това Мпуга подчерта, че е важно да се гарантира, че крипто индустрията в страната е регулирана.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн

Хавиер Аргуета, юрисконсулт на президента, заяви пред AFP:Ако човек има активи в Биткойн и прави високи печалби, няма да има данък. Това (се прави) очевидно за насърчаване на чуждестранните инвестиции...
СЕП. 14, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света