НАЧАЛО Други

Учебно заведение във Франция използва биткойн като опция за плащане

октомври 31, 2018 13:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Учебно заведение във Франция използва биткойн като опция за плащане

Неотдавнашен доклад разкрива, че една висша образователна институция, базирана в Франция, сега позволява на своите студенти да плащат своите университетски такси, използвайки крипто. Името на въпросната институция е "Financia Business School" и се намира в Париж.

Финансово училище

Освен, че приема плащането на такси за обучение в криптовалути, Financia Business School предлага и различни курсове, свързани с бизнес.

С много индикатори, насочващи към масовото приемане на криптовалутите, в криптосферата се забелязва прилив на редица предприятия. Няколко учебни институции са се присъединили към непрекъснато движещия се крипто тренд. От изплащането на таксите за обучение с крипто, до предлагането на курс, свързан с блокчейн, тези институции бързо се учат да се ангажират с блокчейн индустрията.

Финансовата бизнес школа е основана през 2014 г. и оттогава се превръща в едно от най-добрите бизнес училища в региона. Училището е предприело стъпки за наваксване с все по-развиващия се образователен сектор, особено по отношение на нововъзникващите области като базирани на блокчейн технологии.

Училището наскоро започна да предлага курсове, свързани с крипто и блокчейн, и досега програмата е описана като успех. За да се докаже по-нататък, училището съобщи в скорошен доклад, че някои от техните минали студенти понастоящем са наети от големи и популярни юридически лица като Societe Generale, BNP Paribas, Credit Agricole.

Пет студента са платили досега

Фактът, че финансовото бизнес училище вече преподава крипто и блокчейн изследвания, улеснява приемането на крипто като начин за плащане на такси за обучение. Понастоящем университета позволява само използването на Биткойн за заплащане на такси. Те се надяват да добавят подкрепа за други крипто токени с течение на времето. Съобщава се, че до този момент, 5 студента са си платали по този начин.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене