НАЧАЛО Други

Учебно заведение във Франция използва биткойн като опция за плащане

ОКТ. 31, 2018 13:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Учебно заведение във Франция използва биткойн като опция за плащане

Неотдавнашен доклад разкрива, че една висша образователна институция, базирана в Франция, сега позволява на своите студенти да плащат своите университетски такси, използвайки крипто. Името на въпросната институция е "Financia Business School" и се намира в Париж.


Финансово училище

Освен, че приема плащането на такси за обучение в криптовалути, Financia Business School предлага и различни курсове, свързани с бизнес.

С много индикатори, насочващи към масовото приемане на криптовалутите, в криптосферата се забелязва прилив на редица предприятия. Няколко учебни институции са се присъединили към непрекъснато движещия се крипто тренд. От изплащането на таксите за обучение с крипто, до предлагането на курс, свързан с блокчейн, тези институции бързо се учат да се ангажират с блокчейн индустрията.

Финансовата бизнес школа е основана през 2014 г. и оттогава се превръща в едно от най-добрите бизнес училища в региона. Училището е предприело стъпки за наваксване с все по-развиващия се образователен сектор, особено по отношение на нововъзникващите области като базирани на блокчейн технологии.

Училището наскоро започна да предлага курсове, свързани с крипто и блокчейн, и досега програмата е описана като успех. За да се докаже по-нататък, училището съобщи в скорошен доклад, че някои от техните минали студенти понастоящем са наети от големи и популярни юридически лица като Societe Generale, BNP Paribas, Credit Agricole.


Пет студента са платили досега

Фактът, че финансовото бизнес училище вече преподава крипто и блокчейн изследвания, улеснява приемането на крипто като начин за плащане на такси за обучение. Понастоящем университета позволява само използването на Биткойн за заплащане на такси. Те се надяват да добавят подкрепа за други крипто токени с течение на времето. Съобщава се, че до този момент, 5 студента са си платали по този начин.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света