НАЧАЛО Крипто Крими

Twitter хаковете продължават – Барак Обама, Илон Мъск и Бил Гейтс също са жертви

юли 16, 2020 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter хаковете продължават – Барак Обама, Илон Мъск и Бил Гейтс също са жертви

Хакери успяха да завземат няколко много големи профили в Twitter, предполагаемо чрез подкуп на служител.

В скорошно изявление, официалният профил на Twitter Support обясни как хакерите са се сдобили с достъп до редица големи акаунти чрез социално инженерство.

 

“Ние засякохме това, което смятаме, че е координирана атака чрез социално инженерство от хора, които са таргетирали наши служители с достъп до вътрешни системи и инструменти.”

 

В рамките на разследването, екипът за сигурност на компанията откри, че злонамерени лица са успели да убедят служител да им даде достъп до вътрешните системи.

 

Джейсън Коблер от Motherboard се свърза с двама души, замесени в хака, които потвърдиха, че са успели да подкупят служителя.

 

“Говорихме с двама хакери и успяхме да потвърдим, че те контролират профилите. Единият каза, че са платили на служителя, за да им даде достъп.”

 

След това, Twitter забрани на верифицираните профили да споделят съобщения, като от тогава тези функционалности са били възстановени.

 

Както наскоро съобщихме, малко преди този инцидент, профилите на Binance, Gemini, Bitfinex, Джъстин Сън и други също бяха хакнати. Смята се, че досега са били откраднати не повече от $ 118,000.

 

След хака, започнаха да циркулират снимки на панела на Twitter, показващи, че те имат система за ‘черен списък’, което от компанията отричаха дълго време. Те бързо започнаха да изтриват публикации, споделящи тази информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене