НАЧАЛО Други

Туристически комплекс в България приема плащане с криптовалути

ноември 9, 2018 16:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Туристически комплекс в България приема плащане с криптовалути

Все по-често, "треската" за криптовалути завладява хората по целия свят. Ежедневно се сблъскваме с новини свързани с интеграцията на блокчейн технологията и криптовалути в най-разнообразни бизнес сфери. Въпросната треска стигна и до България, като блокчейн намира своето приложение в родните фирми.

Както бе съобщено на 11.05.2018 от CryptoDnes.bg, в София се проведе първата по рода си конференция за дигиталните активи, блокчейн технологията и ICO проекти.

Пример за налагащата се крипто тенденция в страната ни е една от атрактивните туристически дестинации, намираща се на около 20км от град София. Става въпрос за Хидропарк „Вятърните мелници“. Комплексът предлага разнообразни услуги, осигуряващи отдиха на туриста. Комплекса е част от едноличното дружество ВАС-МЕТАЛ, като часто от дейността им е обвързвана с продажбите на туристически услуги и недвижимо имущество. Интересен факт е, че това е една от първите компании, която продава имоти срещу криптовалути. Един от тези имоти, който е и първият подобен, е металообработващ завод в село Ружинци. Спрямо информация от декември 2017, цената за 92.53% от акциите на предприятието е 495 хиляди евро, като освен биткойн се приемат плащания с етериум и монеро.

След като се свързахме с Васил Костов (представител на „Вятърните мелници“), разбрахме, че посетителите на комплекса ще имат възможността да извършват плащания с криптовалути.

В момента се разработва платформа базирана на блокчейн технологията за продажба на билети за вход за комплекса, която ще бъде пусната около средата на юни 2018 г. За целта ще се използва Coinbase Commerce, а валутите, които ще се приемат са Биткойн И Етериум . Също така до края на летният сезон ще въведат възможността за плащане на място чрез Nano. Васил Костов каза следното:

Нашата цел е да предложим на клиента, възможността да плати за всяка една услуга в комплекса чрез криптовалути.

Иновативният подход на „Вятърните мелници“ е поредната стъпка към популяризирането на тази нова технология в България.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене