НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Търговски гигант зарязва Visa и се насочва към Биткойн

МАР. 4, 2019 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Търговски гигант зарязва Visa и се насочва към Биткойн

Американският гигант в търговията на дребно Kroger, вече не приема кредитни карти Visa в своята верига от хранителни и лекарствени магазини на Smith. Така Антъни Помплиано публикува предложение да ги свърже с Lightning Network на Биткойн в цялата страна.


Visa вече не се приема


Всичко започна в петък, когато Kroger обявиха, че няма да приемат кредитни карти Visa, като цитират прекомерни такси. Веригата Smith включва 134 хранителни и лекарствени магазина в 7 държави, в които работят 20 000 души персонал.

Картовите такси, начислявани от Visa, са по-високи при Smith от всеки друг бранд кредитни карти, обясни финансовия директор на Kroger, Майк Шлотман:

Visa дълго време злоупотребява със своята позиция и налага на търговците на дребно прекомерни такси.


Visa всъщност ще увеличи таксите за банките, които обработват картови плащания от името на търговците през април.

Екипът на Morgan Creek Digital ще долети, за да ги посрещне и да ги свърже с Lightning Network в цялата страна.

Няколко часа по-късно, един продуктов мениджър от Kroger Digital изпрати отговор и организира среща за разговор.Очевидно е, че армията на Ripple се впусна в темата, поставяйки под въпрос готовността на Lightning Network и предлагайки XRP като по-добра алтернатива.

Върхът на айсберга


Но това е много голяма работа. Smith е втората марка на Kroger, която спира да приема кредитни карти Visa, след супермаркети Foods Co. в Калифорния. Успешното внедряване на решение за заплащане на Lightning Network в търговския обект може да доведе до по-широко разпространение на брандовете на Kroger.

Kroger е най-голямата верига супермаркети по приходи и третият най-голям работодател в САЩ, както и третия най-голям търговец на дребно в света. Към декември 2018-та те управляват 2 765 супермаркета и мулти-универсални магазини, директно или чрез дъщерни дружества.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света