НАЧАЛО Други

Търговците на Shopify вече могат да получават разплащания в криптовалути

МАЙ. 22, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Търговците на Shopify вече могат да получават разплащания в криптовалути

Канадският гигант за електронна търговия Shopify, втората най-ценна компания на фондовия пазар в страната, наскоро обяви партньорство с процесора за плащания с криптовалута CoinPayments.

Като част от сделката платформата Shopify ще включва опция за плащане с CoinPayments за всички свои търговци. 

В своето изявление главният изпълнителен директор на CoinPayments, Джейсън Бътчър, заяви, че връзката между двете компании „не може да бъде спряна“, като твърди, че отразява бъдещето на транзакциите:

 

"Като лидери в електронната търговия и криптовалутите, нашата комбинирана експертиза отразява бъдещето на бизнес транзакциите."

 

Shopify расте, подобно на Биткойн

 

Shopify, базираният в Отава конкурент на Amazon, може да се похвали с пазарна капитализация от $82,20 милиарда.

 

През последните пет години акциите им скочиха с 2,602 процента. За сравнение, Биткойн е нараснал с 4,045 процента за същия период от време.

 

Подобно на BTC, ралито на Shopify се ръководи главно от милениялите, които не са толкова консервативни по отношение на избора си за инвестиции в сравнение с по-старите поколения.

 

Акциите на Shopify (NYSE: SHOP) в момента са с 1.66% нагоре, което е близо до най-високото им ниво от $767.

 

Присъединяване към Асоциация Libra на Facebook

 

Преди да разреши плащанията с криптовалути на своята платформа, Shopify се присъедини към Асоциацията Libra на Facebook през февруари, за да подобри интернет търговията:

 

"Като член на Асоциацията, ние ще работим колективно за изграждането на платежна мрежа, която улеснява достъпа до пари и поддържа навсякъде търговците и потребителите."

 

След изселването на високопоставени членове като Visa и eBay, през Facebook април дебютира 'размита' версия на криптовалутата си, за да успокои регулаторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SEC нареди на стартъп да върне $25,5 милиона на инвеститорите си

В съобщение от 28-ми май SEC обяви обвинения срещу базирания в Калифорния крипто стартъп. Регулаторът установи, че BitClave са отговорни за продажбата на нерегистрирани ценни книжа в първичното си пре...
МАЙ. 31, 2020 18:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пускат документална поредица за криптовалутите по Discovery

Според съобщение на 29-ти май, Discovery Science ще излъчи документалната поредица за инкубираната от Disney блокчейн компания Dragonchain на 4-ти юли. Поредицата „Парите с отворен код“ е съвместно пр...
МАЙ. 31, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия и Китай искат да спрат хората да си купуват Биткойн

Той вярва, че правителствата на тези държави биха искали техните граждани да стоят далеч от BTC и да „държат хората бедни“.„Русия и Китай искат да избегнат хората им да купуват Биткойн “Мариус Ландм...
МАЙ. 31, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крейг Райт подава предложение да не разкрива Биткойн адресите

Правният екип на Крейг Райт помoли съда да не разкрива Биткойн адресите, които предполагаемо клиента им притежава. Според Стивън Пали, партньор в адвокатската кантора Anderson Kill, адвокатите на Р...
МАЙ. 30, 2020 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света