НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо централните банки се страхуват от Биткойн

ЮНИ. 19, 2018 18:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо централните банки се страхуват от Биткойн

Въпреки че се случват някои положителни неща, общото настроение остава съвсем предсказуемо, негативно.

 


Валидността на криптовалутите и свързаните с тях децентрализирани технологии все още са под въпрос, особено според банките.

Много хора и институции се борят с определянето на стойността на Биткойн. Децентрализирана форма на пари, която не е централно издадена или контролирана, представя много различни предизвикателства. Също така, това повдига въпроса дали тази форма на пари може някога да има някаква осезаема стойност. Въпреки че Биткойн има пазарна цена, тя се колебае доста често.

За централните банки това е ясен показател, че Биткойн е твърде нестабилен. Със сигурност имаше много възходи и падения по пътя през последните девет години. Всяка година изглежда, че има меча тенденция преди цената на Биткойн да се покачи значително. През 2018 г., тази меча тенденция стана много очевидна, намалявайки стойността на един Биткойн с почти две трети.

В сравнение със златото, Биткойн е много по-нестабилна. В същото време е очевидно, че златото също е загубило привлекателността си, когато става въпрос за инвестиции, въпреки че все още е запас от стойност.

Някои хора също са приписали този етикет на BTC, въпреки че той е твърде нестабилен за да е запас от стойност. Това означава, че стойността му се държи доста добре в сравнение с преди година, тъй като все още е доста по-висока, в сравнение с 19-ти юни 2017 г. По това време един Биткойн има стойност от около 2,500 долара.

Някои експерти твърдят, че Биткойн е екзистенциална заплаха за централните банки, наричайки го "Напстър на парите". Освен това е алтернатива на традиционното банкиране. Природата на Биткойн не бива да бъде пренебрегвана.

Всичко това създава много интересно бъдеще за крипто. Никой не знае дали криптовалутите ще успеят да революционизират финансовия свят или ще останат инвестиционни средства за спекулантите. Докато технологията на Биткойн не узрее, тя няма да се използва като традиционна валута толкова много.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Извънредно: Goldman Sachs пуска нови Биткойн деривати

Американският банков гигант Goldman Sachs започна да предлага базирани на Биткойн непродаваеми форуърдни договори, на инвеститори от Уолстрийт, според Мат Лийсинг от Bloomberg.so @GoldmanSachs is goin...
МАЙ. 6, 2021 22:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Sotheby's ще започне да приема Биткойн и Етериум

"Наистина сме развълнувани да осъществим това. Това е нещо, което обмисляме от доста време."Любителите на изкуството ще могат да наддават за "Love Is in the Air“, най-известната картина на псевдонимни...
МАЙ. 5, 2021 18:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

DCG обяви плановете си за закупуване на акции в Grayscale за $557 милиона

Това увеличава притежанията на DCG от акции на GBTC от $193,5 милиона към 30-ти април до приблизително $750 милиона.DCG поясни, че крайният срок и размерът на инвестицията им ще зависят от цената на а...
МАЙ. 5, 2021 12:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

S&P Dow Jones Indices пуска Биткойн и Етериум индекси

Крипто индексите, първите такива на S&P, носят символите SPBTC, SPETH и SPCMC - един за Биткойн, Етериум и комбинация "MegaCap" от двете. В придружаващ документ за методология се посочва триото, с...
МАЙ. 4, 2021 20:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света