НАЧАЛО Регулации

Централната банка на Филипините одобрява 2 крипто борси

ЮЛИ. 8, 2018 14:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Филипините одобрява 2 крипто борси

Два нови обмена за криптовалути бяха разрешени от Централната банка Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), която обработва обращения между кирптовалутите и филипинското песо.


Заместник-управителят на BSP Chuchi G. Fonacier заяви, че централната част на Филипините е одобрила заявленията, подадени от Virtual Currency Philippines, Inc. и ETranss като платформи, съобщава the Philippine Star.

Това води до пет на брой, одобрени и регулирани борси за крипто във Филипините, тъй като двете борси се присъединяват към Betur Inc., оператора на Coins.ph и Rebittance Inc., одобрени съответно през септември и октомври 2017 г., и BloomSolutions, одобрен през май 2018 г. Понастоящем има 29 открити заявки за обмен на криптовалути.

Според Fonacier регулаторът вече не може да изисква от кандидатите, работещи с крипто борси, да си осигурят лицензи за издаване на електронни пари (EMI), като улеснят процеса.

"Има някои усъвършенствания. Това може да доведе до допълнително изискване, но не автоматично до лиценз за EMI ", каза тя.

През последните месеци дейността на криптовалутите нараснала във Филипините. Последните данни от BSP показаха, че обемът на търговията между крипто и филипинското песо е средно 36,74 милиона щатски долара месечно през първото тримесечие на 2018 г.

BSP създаде формална регулаторна рамка за обмен на криптовалути чрез Circular 944 от 6-и февруари 2017 г. Циркулацията изисква борсата да се регистрира в BSP като дружества за преводи. Също така от тях се изисква да въведат адекватни предпазни мерки за справяне с рисковете, свързани с крипто, включително мерки за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма, технологичните системи за управление на риска и защитата на потребителите.


В северния край на Филипините, Cagayan Special Economy Zone (CEZA), се стреми да се превърне в привлекателно място за стартиращи блокчейн и "Финтех Град".


CEZA, държавната агенция, която управлява специалната икономическа зона, ще отвори вратите си за 25 оператори за обмен на крипто валути в своята данъчно-съобразена юрисдикция, според скорошно съобщение.

Всяка борса ще има само подлицензии от 20 до 30 търговци или брокери и ще трябва да инвестира първоначално 1 млн. Долара в рамките на две години.

Администраторът и главният изпълнителен директор на CEZA Raul L. Lambino заяви, че гражданите, живеещи във Филипините, няма да могат да инвестират или търгуват в ICO.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Huobi и Binance предприемат мерки срещу потребителите от Китай

Обменът на криптовалута Huobi обяви, че “постепенно ще пенсионира” всички свои съществуващи китайски потребители до края на годината, за да спази местните разпоредби.Huobi Global постепенно ще оттегли...
СЕП. 26, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още FUD - Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

Китайската централна банка заяви в съобщение в петък, че всички услуги, които ви позволяват да обменяте фиатни валути и крипто активи или между самите крипто активи, сега се третират като незаконни де...
СЕП. 24, 2021 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света