НАЧАЛО Регулации

Централната банка на Филипините одобрява 2 крипто борси

ЮЛИ. 8, 2018 14:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Филипините одобрява 2 крипто борси

Два нови обмена за криптовалути бяха разрешени от Централната банка Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), която обработва обращения между кирптовалутите и филипинското песо.

 


Заместник-управителят на BSP Chuchi G. Fonacier заяви, че централната част на Филипините е одобрила заявленията, подадени от Virtual Currency Philippines, Inc. и ETranss като платформи, съобщава the Philippine Star.

Това води до пет на брой, одобрени и регулирани борси за крипто във Филипините, тъй като двете борси се присъединяват към Betur Inc., оператора на Coins.ph и Rebittance Inc., одобрени съответно през септември и октомври 2017 г., и BloomSolutions, одобрен през май 2018 г. Понастоящем има 29 открити заявки за обмен на криптовалути.

Според Fonacier регулаторът вече не може да изисква от кандидатите, работещи с крипто борси, да си осигурят лицензи за издаване на електронни пари (EMI), като улеснят процеса.

"Има някои усъвършенствания. Това може да доведе до допълнително изискване, но не автоматично до лиценз за EMI ", каза тя.

През последните месеци дейността на криптовалутите нараснала във Филипините. Последните данни от BSP показаха, че обемът на търговията между крипто и филипинското песо е средно 36,74 милиона щатски долара месечно през първото тримесечие на 2018 г.

BSP създаде формална регулаторна рамка за обмен на криптовалути чрез Circular 944 от 6-и февруари 2017 г. Циркулацията изисква борсата да се регистрира в BSP като дружества за преводи. Също така от тях се изисква да въведат адекватни предпазни мерки за справяне с рисковете, свързани с крипто, включително мерки за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма, технологичните системи за управление на риска и защитата на потребителите.


В северния край на Филипините, Cagayan Special Economy Zone (CEZA), се стреми да се превърне в привлекателно място за стартиращи блокчейн и "Финтех Град".


CEZA, държавната агенция, която управлява специалната икономическа зона, ще отвори вратите си за 25 оператори за обмен на крипто валути в своята данъчно-съобразена юрисдикция, според скорошно съобщение.

Всяка борса ще има само подлицензии от 20 до 30 търговци или брокери и ще трябва да инвестира първоначално 1 млн. Долара в рамките на две години.

Администраторът и главният изпълнителен директор на CEZA Raul L. Lambino заяви, че гражданите, живеещи във Филипините, няма да могат да инвестират или търгуват в ICO.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света