НАЧАЛО Други

Има ли нужда Федералния резерв на САЩ от собствена криптовалута?

декември 30, 2018 14:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има ли нужда Федералния резерв на САЩ от собствена криптовалута?

Александър Берентен, изследовател в банката на Федералния резерв на Сейнт Луис и неговият колега Фабиан Шар, са автори на изследване, в което признават, че за централните банки е лесно да създадат своя собствена криптовалута.

„Въпреки това, ключовите характеристики на криптовалутите са червен флаг за централните банки“, отбелязват изследователите.

Документът, озаглавен „Случаят с електронните пари на централната банка и неприсъщата за криптовалутите централна банка“, обяснява, че е наложително за целите на правоприлагането да се идентифицират лицата, участващи във финансови транзакции.

За да се предотвратят финансови престъпления като тези, свързани с трафик на наркотици, тероризъм и пране на пари, полицейските служители трябва да могат лесно да идентифицират изпращача и получателя на паричните транзакции. Ако една банка трябваше да създаде наистина сигурна криптовалута, базирана на блокчейн, тогава не би било лесно да се определи самоличността на лицата, участващи в транзакции.

Това означава, че централните банки, които се контролират от централизираните правителства, няма да имат никакъв смисъл да развиват собствена криптовалута, твърдят изследователите.

Вероятно цифровата валута, издадена от централна банка, не би била децентрализирана или равнопоставена система за парични преводи, а по-скоро централизирано управлявана форма на електронни пари. Затова изследователите твърдят, че създаването на криптовалута на централна банка е донякъде безсмислено и дори може би наивно.

„Технологията за издаване на виртуални пари по централизиран начин съществува много преди изобретяването на блокчейна“, обяснява изследването. През май 2018 г. Лаел Брайнард, управител на борда на Федералния резерв, заяви, че цифровите валути на централните банки (CBDC) няма да бъдат полезни, тъй като виртуалните валути са се оказали много волатилни. Като такива, те не са в състояние да функционират ефективно като средство за обмен или склад от стойност, отбелязва Брайнард.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене