НАЧАЛО Други

Има ли нужда Федералния резерв на САЩ от собствена криптовалута?

ДЕК. 30, 2018 14:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Има ли нужда Федералния резерв на САЩ от собствена криптовалута?

Александър Берентен, изследовател в банката на Федералния резерв на Сейнт Луис и неговият колега Фабиан Шар, са автори на изследване, в което признават, че за централните банки е лесно да създадат своя собствена криптовалута.

"Въпреки това, ключовите характеристики на криптовалутите са червен флаг за централните банки", отбелязват изследователите.


Документът, озаглавен „Случаят с електронните пари на централната банка и неприсъщата за криптовалутите централна банка", обяснява, че е наложително за целите на правоприлагането да се идентифицират лицата, участващи във финансови транзакции.

За да се предотвратят финансови престъпления като тези, свързани с трафик на наркотици, тероризъм и пране на пари, полицейските служители трябва да могат лесно да идентифицират изпращача и получателя на паричните транзакции. Ако една банка трябваше да създаде наистина сигурна криптовалута, базирана на блокчейн, тогава не би било лесно да се определи самоличността на лицата, участващи в транзакции.

Това означава, че централните банки, които се контролират от централизираните правителства, няма да имат никакъв смисъл да развиват собствена криптовалута, твърдят изследователите.

Вероятно цифровата валута, издадена от централна банка, не би била децентрализирана или равнопоставена система за парични преводи, а по-скоро централизирано управлявана форма на електронни пари. Затова изследователите твърдят, че създаването на криптовалута на централна банка е донякъде безсмислено и дори може би наивно.

"Технологията за издаване на виртуални пари по централизиран начин съществува много преди изобретяването на блокчейна", обяснява изследването. През май 2018 г. Лаел Брайнард, управител на борда на Федералния резерв, заяви, че цифровите валути на централните банки (CBDC) няма да бъдат полезни, тъй като виртуалните валути са се оказали много волатилни. Като такива, те не са в състояние да функционират ефективно като средство за обмен или склад от стойност, отбелязва Брайнард.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света