НАЧАЛО Други

Тревожни прогнози на Робърт Кийосаки се реализират

април 15, 2022 18:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тревожни прогнози на Робърт Кийосаки се реализират

Бизнесменът и автор на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко”, Робърт Кийосаки наскоро отправи поредната критика към правителството, като нарастващите разходи за храна, енергия и горива се допълват от инфлацията.

Известният инвеститор наскоро сподели в Twitter и подчерта на 13-ти април, че неща, които той прогнозира в книгата си “Капиталистическият манифест”, се реализират при сегашното правителство.


Мразя да казвам ‘Казах ви го’, но го направих. В последната книга Капиталистическият манифест предупредих, че “Граждански вълнения” и “Тероризъм” ще избухнат в Америка. Масовата стрелба в Бруклин тази сутрин е само началото. Пазете се. Намерете безопасно място за живеене, познавайте съседите си, въоражете се. Революцията започна.


Той сподели и следния туит:Както CryptoDnes отрази, по отношение на Федералния резерв, който печата трилиони долари “фалшиви пари”, Кийосаки преди това предупреди, че този ефект върху икономиката засилва инфлацията, нещо, което бизнесменът се опасява, че може да “унищожи 50% от населението на САЩ”.


Обърнете внимание, че това не е първият път, когато известният автор обвинява Джо Байдън за инфлацията, предупреждавайки за предстоящата смърт на валутата на Съединените щати. Той заяви, че САЩ живеят в най-големия балон в историята и че “идва крах и депресия”.


Освен това той каза, че 401(k)s и пенсиите ще се провалят, ако и когато фондовият пазар се срине. Едновременно с това премахването на САЩ от газопровода има отрицателно въздействие върху цените на храните, отбеляза той.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Най-големият мениджър на активи разглежда употребата на тази криптовалута

По-специално инфлацията в САЩ се покачи до 8.5% през март, най-високото ниво от 1981 г. Продължаващият конфликт в Украйна води до по-високи цени на енергията. Очаква се Федералният резерв да повиши лихвените проценти следващия месец.


По-рано този месец индексът на потребителските цени (CPI), който следи разходите за кошница от стоки и услуги, показа, че индексът се е повишил със 7.9% през годината до февруари, отбелязвайки най-високата годишна инфлация от 40 години.

Инфлацията в Съединените щати достигна нива, невиждани откакто Роналд Рейгън стана президент след Джими Картър през 1981 г. Това се подхранва от продължаващите проблеми с веригата за доставки, нарастващото търсене и нарастващите разходи за енергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене