НАЧАЛО Други

Тревожни прогнози на Робърт Кийосаки се реализират

април 15, 2022 18:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тревожни прогнози на Робърт Кийосаки се реализират

Бизнесменът и автор на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко”, Робърт Кийосаки наскоро отправи поредната критика към правителството, като нарастващите разходи за храна, енергия и горива се допълват от инфлацията.

Известният инвеститор наскоро сподели в Twitter и подчерта на 13-ти април, че неща, които той прогнозира в книгата си “Капиталистическият манифест”, се реализират при сегашното правителство.


Мразя да казвам ‘Казах ви го’, но го направих. В последната книга Капиталистическият манифест предупредих, че “Граждански вълнения” и “Тероризъм” ще избухнат в Америка. Масовата стрелба в Бруклин тази сутрин е само началото. Пазете се. Намерете безопасно място за живеене, познавайте съседите си, въоражете се. Революцията започна.


Той сподели и следния туит:Както CryptoDnes отрази, по отношение на Федералния резерв, който печата трилиони долари “фалшиви пари”, Кийосаки преди това предупреди, че този ефект върху икономиката засилва инфлацията, нещо, което бизнесменът се опасява, че може да “унищожи 50% от населението на САЩ”.


Обърнете внимание, че това не е първият път, когато известният автор обвинява Джо Байдън за инфлацията, предупреждавайки за предстоящата смърт на валутата на Съединените щати. Той заяви, че САЩ живеят в най-големия балон в историята и че “идва крах и депресия”.


Освен това той каза, че 401(k)s и пенсиите ще се провалят, ако и когато фондовият пазар се срине. Едновременно с това премахването на САЩ от газопровода има отрицателно въздействие върху цените на храните, отбеляза той.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Най-големият мениджър на активи разглежда употребата на тази криптовалута

По-специално инфлацията в САЩ се покачи до 8.5% през март, най-високото ниво от 1981 г. Продължаващият конфликт в Украйна води до по-високи цени на енергията. Очаква се Федералният резерв да повиши лихвените проценти следващия месец.


По-рано този месец индексът на потребителските цени (CPI), който следи разходите за кошница от стоки и услуги, показа, че индексът се е повишил със 7.9% през годината до февруари, отбелязвайки най-високата годишна инфлация от 40 години.

Инфлацията в Съединените щати достигна нива, невиждани откакто Роналд Рейгън стана президент след Джими Картър през 1981 г. Това се подхранва от продължаващите проблеми с веригата за доставки, нарастващото търсене и нарастващите разходи за енергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене