НАЧАЛО Други

Tрадиционните трейдъри демонстрират интерес към криптовалутите

АПР. 6, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tрадиционните трейдъри демонстрират интерес към криптовалутите

Проучване, публикувано на 31-ви март, разкри, че висшите търговски ръководители смятат, че големите компании в бизнеса биха били заинтересовани да се възползват от неотдавнашния спад на криптовалутите, по-специално Биткойн (BTC).

Според доклада "Приемане на дигитални активи за търговия", публикуван от разузнавателната платформа Acuiti, около 100 места, способни да търгуват криптовалути, са стартирали за институционални клиенти.

 

Проучването показва по-голямо възприемане на дигиталните активи сред доставчиците на услуги за продажба (26%) в сравнение с традиционните търговски фирми (17%). То обаче пояснява, че степента на осиновяване е ограничена до CME или Bakkt.

 

Биткойн и Етериум дериватите представляват голям интерес

 

Всички фирми за търговия с криптовалути, които бяха проучени в доклада, разбраха, че има растящ интерес към Биткойн дериватите. Около 57% от традиционните търговски фирми са търгували с Биткойн, докато 29% са търгували с деривати на Етериум (ETH).

 

Едно от откритията на проучването е, че въпреки че XRP се класира като осмият най-популярен дигитален актив, XRP / USD е на 5-о място в класацията на предпочитана двойка криптовалути в рамките на институционалните фирми. Техните първи основни съображения са ликвидността, волатилността и възможностите за арбитраж.

 

Бъдещето изглежда светло, въпреки опасенията за сигурността

 

Едно от най-големите притеснения сред всички анкетирани търговски институции, включително онези, които все още чакат да търгуват с дигитални активи като криптовалути, бeше уязвимостта на сигурността на борсите и опасенията от хакерство.

 

Друга тревога, подробно описана в доклада, е страхът от щети на репутацията, поради което много търговски институции не искат да предлагат дигитални активи сред портфолиото си.

 

Въпреки че проучването все още вярва, че степента на масово приемане остава ниска, бъдещето изглежда светло в това отношение. 97% от традиционните търговски фирми обмислят да търгуват с дигитални активи в рамките на следващите две години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн милиардери разкриват за сериозни инвестиции в Етериум

В ново интервю с Камила Русо от The Defiant, Тайлър и Камерън Уинкълвос, съоснователи на крипто борсата Gemini, казват, че те също са големи инвеститори в Етериум , втората най-ценна криптовалута по...
МАЙ. 25, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Африка преживява криптовалутен ренесанс

Неотдавнашен доклад на Arcane Research и Luno установява, че Уганда, Нигерия, Южна Африка, Гана и Кения често са сред топ 10 държави, чийто жители търсят думата „Bitcoin“ в Google.Докладът описва конт...
МАЙ. 25, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери местят части от откраднат Биткойн през 2016 година

Виновниците прехвърлиха Биткойн на стойност $72 милиона от Bitfinex в Хонконг (почти 120 000 BTC спрямо тогавашния курс на криптовалутата).   Сега друга част от тези пари са преместени в ано...
МАЙ. 24, 2020 21:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известен басист подкрепя крипто стартъп

Според доклад на Yahoo Finance, базирания в Единбург крипто стартъп наскоро пусна ново приложение за прехвърляне и харчене на криптовалути. Портфейлът на Zumo позволява на потребителите да съхраняват ...
МАЙ. 24, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света