НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Този фонд 'продава' Биткойн с отстъпка - ето защо

ЯНУ. 19, 2022 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Този фонд 'продава' Биткойн с отстъпка - ето защо

Биткойн фондът на Grayscale беше едно от първите решения за институционални инвеститори, желаещи да получат експозиция към бързо развиващия се пазар на криптовалути.

Но поради представянето на фонда и пазарната история на Биткойн (BTC), отстъпката на GBTC достигна 26%.


73 цента на долар


Както предложи известен Биткойн критик и член-основател на EuroPac Gold Fund, както клиентите на дребно, така и институционалните клиенти могат да купуват дигитално злато с помощта на GBTC фонда и да плащат само 73 цента за Биткойн на стойност 1 долар.


Такъв дисбаланс е причинен от отрицателния процент на премията, който предполага, че отчетената счетоводна NAV на GBTC се търгува с отстъпка спрямо борсово търгуваната стойност на фонда. Въпреки че няма да можете да намерите GBTC на широко разпространени пазари като NYSE, той все още е достъпен за извънборсова търговия на различни платформи.


Не е толкова просто


Но предположението на Шиф за ниското търсене на Биткойн поради липсата на интерес за купуване може да не е толкова точно, както предполага общността под публикацията на икономиста в Twitter. На първо място, за да получат експозиция към дигиталния актив чрез GBTC, хората трябва да са готови да платят поне $50,000 за влизане, което може да е твърде голяма инвестиция за по-голямата част от общността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Финтех компания ще предлага 30-годишни крипто ипотеки


Що се отнася до институционалните инвеститори, някои членове на общността предположиха, че основните участници на пазара по-скоро получават ликвидна експозиция чрез базирани на фючърси фондове за борсова търговия, а не чрез неликвидни извънборсови решения.


Докато подкрепяният с фючърси ETF не е панацея за институционалните инвеститори в криптовалута, той все още остава по-популярно решение, а не извънборсовите фондове, според институционалните потоци на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

44 държави ще се срещнат в Салвадор, за да обсъдят Биткойн

В последващи туитове президентът обяви, че Централната банка на Сао Томе и Принсипи, Централната банка на Парагвай, Националната банка на Ангола, Банката на Гана, Банката на Намибия, Банката на Уганда...
МАЙ. 16, 2022 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света