НАЧАЛО Финтех

Финтех компания ще предлага 30-годишни крипто ипотеки

ЯНУ. 19, 2022 14:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финтех компания ще предлага 30-годишни крипто ипотеки

Базираната в Маями финтех компания Milo представя това, което твърди, че е първата в света "крипто ипотека". Дигиталната банка ще позволи на крипто инвеститорите да използват своите дигитални активи за закупуване на недвижими имоти в Съединените щати.

В момента само клиенти, които искат да използват Биткойн (BTC) като обезпечение, отговарят на условията за 30-годишен ипотечен заем на Milo. Както американски, така и международни клиенти ще могат да използват услугата за закупуване на недвижими имоти в Съединените щати. Уебсайтът на Milo гласи:


Вместо да продавате криптовалутата си срещу първоначална вноска, за да се класирате за ипотека, крипто ипотеката ви позволява да използвате криптовалутата си, за да инвестирате в недвижими имоти.


Milo вече е отпусналa някои заеми като част от етапа на ранен достъп и очаква услугата да бъде достъпна за повечето кандидати в списъка на чакащите през следващите месеци.


Остава неясно колко BTC ще са необходими за осигуряване на заем или нивото на свръхобезпечение, необходимо за балансиране на волатилността на дигиталния актив. 


Йосип Рупена, главен изпълнителен директор и основател на Milo, каза, че идеята е дошла в отговор на виждането на "безбройните истории" на хора, които осребряват своите BTC, за да закупят имот, само за да видят, че стойността му се увеличава по-късно.


Съществуващите начини за потребителите на криптовалути за достъп до домашен кредит ги оставиха с непреднамерени данъчни задължения за продажба срещу първоначална вноска или по-лошо алтернативните разходи за увеличаване на стойността на крипто.


Според Milo, другото им ипотечно решение за чуждестранни граждани вече е отпуснало заеми за милиони долари и е видяло кандидати от над 63 държави. То позволява на клиенти, които не са базирани в САЩ, да затварят жилищните си заеми дистанционно, без да е необходимо да пътуват до САЩ или до посолство.


Представяйки Рупена на Биткойн Конференцията в Северна Америка в понеделник, кметът на Маями Франсис Суарес каза, че Биткойн ипотеката е "революционно постижение" за напредване на доминатността на САЩ в екосистемата на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?


"За да стане столица на капитала, Маями се нуждае от компании като Milo, които са готови да правят иновации", добави той.


Milo не е първата компания, която се е насочила към крипто ипотека.


През август 2021 г. United Wholesale Mortgage започна да тества водите за погасяване на крипто ипотеки с Етериум (ETH) и BTC в пилотна програма. Въпреки това до октомври тя се отказа от плановете си поради регулаторна несигурност.


Milo набра $6 милиона първоначално финансиране от инвеститори, включително QED Investors, Metaprop и 10X Capital през януари 2021 г.


Рупена е работила в мултинационалните компании за инвестиционно банкиране Morgan Stanley и Goldman Sachs.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs разкриха 40% ръст на експозицията към крипто от институционални инвеститори

От анкетираните клиенти на Goldman 51% посочиха, че са били изложени към крипто, спрямо 40% миналата година. 60% от 172 анкетирани клиенти отговориха, че очакват да увеличат своята експозиция към диги...
МАЙ. 4, 2022 07:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления ...
МАЙ. 2, 2022 16:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” C...
АПР. 30, 2022 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света