НАЧАЛО Биткойн

Топ трейдър споделя интересна прогноза за Биткойн

април 4, 2022 10:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ трейдър споделя интересна прогноза за Биткойн

Известен крипто трейдър каза, че Биткойн вероятно е на път да надскочи текущия си диапазон на търговия, тъй като виждаме спад в корелацията му с фондовия пазар.

Търговецът, известен като ‘Kaleo’, сподели на последователи в Twitter, че следи BTC срещу индекса S&P 500 (SPX). Той каза, че по този начин може да получи по-ясен поглед върху ценовото действие на BTC. 

Например, анализаторът подчертава, че BTC/SPX никога не е формирал модел на двоен връх, който BTC/USD отпечата през ноември 2021 г., което хвана много търговци неподготвени.

“Интересна двойка за гледане е BTC срещу SPX.

Графиката е 10 пъти по-чиста от BTC/USD, показва ясна подкрепа в базовите диапазони над 2017 г. [висока] подкрепа и много по-силна макроструктура (без фалшив пробив/връх за всички времена през октомври/ноември).”

Image


Миналата седмица Kaleo посочи, че Биткойн до голяма степен сега не е корелиран със SPX, рядко явление след много месеци на висока корелация.

“Също така е забавно да наблюдавате дивергенцията на цените в SPX/BTC днес.

Биткойн основно се търгува като SPX прокси в скорошна памет, така че всяко по-добро представяне винаги е [значително].”

Image


Гледайки 4-часовата графика, търговецът сподели, че се очертава възходящ импулс при BTC/SPX, което означава, че има висока вероятност от покачване на Биткойн в доларово изражение.

“Изглежда доста очевидно, [че ще има пробив над този диапазон].”

Image


Прочети Още: Анализатор предвижда 190% възход за този алткойн

Kaleo също така разглежда възможността Етериум да скочи срещу S&P 500. Той се позовава на скорошната прогноза на основателя на BitMEX Артър Хейс, че ETH ще се търгува над $10,000 до края на годината.

“— Ами ако Артър е прав?”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене