НАЧАЛО Други

Топ банка глобена за това, че е дала достъп на престъпници до $300 милиона

октомври 29, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ банка глобена за това, че е дала достъп на престъпници до $300 милиона

Metropolitan Commercial Bank (MCB) е изправена пред значителни санкции от Федералния резерв и Департамента за финансови услуги на Ню Йорк за нарушаване на Закона за банковата тайна.

Регулаторните органи обявиха, че MCB ще трябва да плати общо $29.5 милиона глоби за това, че е позволила на престъпници да открият нови сметки и да пренасочат изумителните $300 милиона.

Министерството на финансовите услуги (DFS) разкри, че през 2020 г. банката е предоставила достъп до програмата си за дигитални предплатени карти MovoCash Visa на лица с лоши намерения поради недостатъчни процедури за проверка, които биха разкрили истинската им самоличност.

Тези неправоспособни лица са представили фалшиви документи за самоличност и са използвали сметките си, за да отклонят милиони под формата на директни депозитни плащания на заплати и държавни обезщетения.

Oт DFS заявиха:

MCB пренебрегна да спре значителна, продължаваща измамна дейност в рамките на програмата за предплатени карти MovoCash, като даде възможност на злонамерени лица да се възползват от финансовата система… [MCB] стана свидетел на рязко нарастване на броя на измамниците, създаващи сметки в MovoCash, и след като не успя да отстрани проблема, разреши създаването на нови сметки в MovoCash.

Това бездействие позволи на измамата да ескалира драстично през следващите месеци, в резултат на което над $300 милиона неправилно насочени обезщетения за безработица при пандемия се озоваха в MovoCash сметките на измамниците.

Федералният резерв задължи MCB да подобри протоколите си за идентификация на клиенти, комплексна проверка на клиенти и управление на риска от трети страни.

Банката, която оперира с обща база активи от $6.683 милиарда и присъства чрез седем клона в Ню Йорк, сега е принудена да въведе тези подобрения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.