НАЧАЛО Прессъобщения

Топ 5 възможности за инвестиция в крипто

15.03.2024 17:15 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 възможности за инвестиция в крипто

Възможностите за инвестиция на финансови ресурси в динамичните пазарни условия през 21 век са все по-разнообразни.

Едни сред най-актуалните и предпочитани активи обаче се оказват дигиталните криптовалути. Техните безброй разновидности и възможности дават отлична опция за диверсификация, но могат и да се окажат много объркващи за начинаещите в света на инвестициите. Ако и ти се колебаеш в коя от всички да вложиш пари с идеята те не само да не се обезценяват, но и да реализираш добра възвръщаемост, виж кои са топ 5 сред най-подходящите възможности за инвестиции в крипто към днешна дата.

Smart Contract Blockchain

Тези „смарт договори“ се базират на код, в който са описани различни неща, но най-важното сред тях се крие в условието „if…/then…“. Това означава, че инвестирайки в подобен ресурс, получаваш обещаното в посочения ред автоматично и веднага щом съответното условие се осъществи. Smart Contract-ите живеят на блокчейн, тоест има реална гаранция, че написаното в договора е публично известно, няма как да бъде променено и не може да се спекулира с поставената „клауза“. Много голяма приложимост на този вид инвестиция се открива при търгуването на токени, тъй като позволява бързо и лесно обмена на различни дигитални активи напълно безпроблемно.

Layer 2 Scaling Options

Както се разбира още от тяхното наименование, тези възможности оперират на втори слой, което е разграничено от основната блокчейн мрежа. Водещата концепция зад използването на Layer 2 Scaling се крие в бързината, мащаба и рентабилността на транзакциите, които се осъществяват. Тук, за разлика от блокчейн нивото, операциите се случват много по-скоростно, много по-евтино за потребителите и са много повече на брой. Същевременно от гледна точка на прозрачност услугата няма по-ниска стойност, дори напротив – при някои от тях може да се разчита на подобрено ниво на защита на личните данни и повишена поверителност. Много често Layer 2 се използва за покупка и продажба на основни криптовалути като Биткойн и Етериум.

The King Of Store Of Value – Bitcoin 

Голям процент от стартиращите с крипто инвестициите избират да започнат с най-познатия и добре известен на всички Биткойн. На пръв поглед, това решение е съвсем разбираемо заради популярността и разпознаваемостта на първата в света криптовалута. При по-задълбочен прочит също може да се открие защо това е толкова предпочитан актив за инвестиции в крипто света.

Сред най-големите предимства на Биткойн е това, че неговият брой е фиксиран и краен – в блокчейна са „закодирани“ общо 21 милиона Биткойн токена и нито един повече. Тоест стойността на всеки от тях нараства все повече с времето, тъй като оставащите BTC стават все по-малко. Децентрализираната валута е много предпочитана и за търгуване от по-напреднали инвеститори, които купуват на ниска цена и продават на по-висока с цел постигане на бърза възвръщаемост от вложените ресурси.

Наричан още „дигиталното злато“, Биткойн е много предпочитано средство за диверсификация на инвестициите, тъй като не е подвластен на инфлационните настроения. Ел Салвадор е първата страна в света, която през 2021 г. официално разреши използването на Биткойн като законно платежно средство. 

DAO Tokens

DAO токените са алтернативен метод за инвестиция, базиран на блокчейн технологиите. Те са собственост на различни основани децентрализирани автономни организации и стъпват на идеята на smart contract-ите. Тези организации решават определени проблеми и инвестирането в техни токени носи възвръщаемост при изпълнение на заложеното условие в „смарт договорът“. Гарантираният дял, който получаваш при инвестиция в тях, говори за сигурност и запазеното право на участие при взимането на всякакви решения за съответната организация. Притежателите на DAO токени са заинтересовани от успеха на организацията, поради което „работят“ в посока за нейното развитие с еднакъв стимул, за да генерират желаните резултати и съответно очакваната възвръщаемост от тях.

NFT

NFT (Non-Fungible Tokens) са уникални дигитални активи, които гарантират собственост върху конкретни виртуални предмети, често с колекционерска стойност. Те могат да бъдат различни по естеството си – картини, песни, домейни, къщи, видеоигри и т.н. Ценното при тях е самият адрес, който стои зад закупеното NFT – той не може да бъде разделян или променян и е доказателство за оригиналността и собствеността на дигиталния актив. Именно творческият елемент и колекционерското им значение привличат все повече хора към инвестиции в тях, което пък вдига стойността на NFT-тата и увеличава потенциалната възможност за възвръщаемост от тях.

Ако се чувстваш изгубен в морето от информация, то не се тревожи. На българския пазар излезе първият наръчник от А до Я за криптосвета – „Крипто тайни” от Божидар Балевски. Авторът е основател на най-голямата общност за финанси и инвестиции у нас –  Investclub, както е и лектор в най-престижни финансови институции, включително  интернационалната Адмирал Маркетс. През годините той е натрупал солиден опит в управлението на инвестиции на различни активи – недвижими имоти, акции и криптовалути.

С „Крипто тайни” ще се запознаеш с основите на блокчейн технологиите, историята и динамиката на Metaverse и NFT, възможностите за децентрализация на финансите. Освен това ще разшириш знанията си за най-значимите крипто технологии и концепции, като не на последно място ще се научиш как правилно да анализираш проект, в който искаш да инвестираш.

Никога досега в световната история не е било по-лесно да генерираш доход лесно и бързо. Коя е твоята възможност или няколко, зависи от времето и средствата, с които разполагаш. Но едно е сигурно – всяко от предложенията носи огромен потенциал за печалба.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Топ 7 алткойни и меме монети: Топ избори сред едни от най-добрите криптовалути през април 2024 г.

Тъй като криптовалутният пейзаж се развива, април 2024 г. донесе нова вълна от дигитални валути, които променят динамиката на пазара.

24.04.2024 8:23 5 мин. четене

Raffle Coin обещава на инвеститорите в Stellar и Chainlink потенциална печалба от 20 до 25Х на фона на колебанията на пазара

В бичи и мечи пазари има проекти, които винаги изграждат следващата си функция. Платформи като Stellar и Chainlink помагат в изграждането на инфраструктурата на сегашното блокчейн пространство, каквото го познаваме.

24.04.2024 8:21 3 мин. четене

След халвинга на Биткойн: Инвеститорите в USD Coin и Polkadot се подготвят за успеха на DeeStream (DST), насочвайки се към 65Х растеж

Неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн коригира пейзажа на добива и подготви пазара за нови инвестиционни възможности.

23.04.2024 21:10 4 мин. четене

Седмични печалби с Koala Coin (KLC), контрастиращи с кроткия прилив на Binance Coin (BNB) и прогнозираните трусове на Cardano (ADA)

Променливата панорама на настроенията на инвеститорите се колебае от върхове на радост до спадове на тревога. Този цикъл се повишава от перспективите на Koala Coin (KLC), авангарден меме проект.

23.04.2024 20:53 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.