НАЧАЛО Други

Топ 5 криптовалути за 2018 г.

ОКТ. 28, 2018 23:10 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 5 криптовалути за 2018 г.

През 2017 г. крипто пазарите определият новия стандарт за лесни печалби.

Почти всеки токен постигна невероятни резултати. "Надигащата се вълна вдига всички лодки", както се казва, и в края на 2017 г. е наводнение.


Растящите цени създадоха положителна обратна връзка, привличайки все повече капитали в крипто. За съжаление, но неизбежно този вулативен пазар доведе до масивно преинвестиране. Парите бяха хвърлени безразборно във всички видове съмнителни проекти, много от които няма да се осъществят. В сегашната меча среда, хайпът и алчността се заместват с критична оценка и предпазливост. Особено за тези, които са загубили пари, маркетингови обещания, безкрайно шилване и харизматични говорителите вече не са достатъчни. Добрите, фундаментални причини за закупуване или притежаване на токен са отново от първостепенно значение.


Основни фактори за оценяване на криптовалути

Има няколко фактора, които са могат да надделеят над хайпа и пъмповете на цените, поне в дългосрочен план:


Адаптация на токени


Докато технологията на криптовалути или бизнес план на ICO може да изглежда невероятно, но без потребители, те са просто мъртви проекти. Често се забравя, че широкото приемане е съществена собственост на парите. Всъщност се изчислява, че над 90% от стойността на Bitcoin е функция от броя на потребителите. Докато приемането на фиатни валути е наложено от държавата, приемането на крипто е чисто доброволно. В решението за приемане на токен играят много фактори, но може би най-важното е вероятността другите да приемат токена.


Сигурност


Децентрализацията е от решаващо значение за надеждния модел на истинската криптовалута. Без децентрализация човек има нещо по-близко до Понци схема, отколкото истинска криптовалута. Доверието в индивидите или институциите е проблемът, който една криптовалута се опитва да реши.

Ако операция за добив на токени или някоя централна власт могат да променят транзакционния запис, това поставя под въпрос нейната основна сигурност. Същото важи и за монетите с непроведен код, които не са били щателно изпитани през годините. Колкото повече може да се разчита на кода, за да функционира както е описано, независимо от човешкото влияние, толкова по-висока е сигурността на монетата.


Иновация


Ценните монети се стремят да подобрят своята технология, но не и за сметка на сигурността. Истинският технологичен прогрес е рядък, защото изисква много експертиза, а също и мъдрост. Въпреки че винаги има добри идеи, които могат да бъдат закрепени, ако това прави въплъщение на уязвимости от първоначалната цел на токена, то пропуска целта. Иновациите могат да бъдат солиден фактор за оценка, особено за нетехническите потребители. Въпреки това, ако кодът на монетите е застоял или не получава актуализации, които засягат значими проблеми, може да е знак, че разработчиците нямат идеи или мотивация.


Стимули


Основните икономически стимули на даден токен са по-лесни за средния човек, за да разберат. Ако дадена монета имаше отбор на ICO, който има значителен дял от токените, тогава е доста очевидно, че основната мотивация е печалбата. Чрез закупуването на това, което екипът предлага, вие играете играта и ги обогатявате. Уверете се, че те предлагат осезаема и надеждна стойност в замяна.

Ето и списък с най-добрите криптовалути за 2018 година:


  1. Биткойн (заради децентрализацията)
Първото място принадлежи на Биткойн (BTC), който остава
лидер на пазара във всички категории. Биткойн има най-голямата цена, най-голямата адаптация, най-сигурната дигитална валута (поради феноменалното израсходване на електричество за добив на Биткойн), най-разпознаваемата идентичност на марката и най-активното и рационално развитие. Това също е
единствената монета досега, която е представена на традиционните пазари под формата на Биткойн фючърси, търгувани на американската CME и CBOE.

Биткойн остава основният двигател; изпълненията на всички други монети силно корелират с представянето на Bitcoin. Предполага се, че пропастта между Биткойн и повечето, ако не и всички други монети, ще се разшири.
Биткойн има няколко обещаващи нововъведения, които скоро ще бъдат включени като допълнителни слоеве или леки форк-ове. Примерите включват Lightning Network (LN), MAST, Schnorr подписи, Mimblewimble и др.

LN, в частност, се очаква да отвори съвсем нова гама от приложения за Биткойн, тъй като позволява огромна мащабируемост, микротрансфери и незабавни, сигурни плащания. LN нараства постоянно, тъй като потребителите изпробват различните си възможности с реални биткойни. Тъй като става по-лесна за ползване, може да се очаква, че ще бъде от голяма полза за приемането на Биткойн.


2. Litecoin (заради постоянството)


Litecoin (LTC) е "клонинг" на Биткойн с различен хеширащ алгоритъм. Докато Litecoin не разполага с повече технологии за анонимност от Биткойн, изненадващи доклади разкриха, че приемането на Litecoin на darknet пазара е на второ място след Биткойн. Докато един токен, насочен към неприкосновеността на личния живот като Monero, изглежда много по-подходяща за ролята на купуването на незаконни стоки и услуги, може би това е резултат от дълголетието на Litecoin.

Друг фактор в полза на Litecoin е интегрирането на технологията SegWit, което означава, че Litecoin е подготвен за LN. Тъй като Litecoin поддържа кода си до голяма степен синхронизиран с Bitcoin, той е в добра позиция да се възползва от технологичния прогрес на Биткойн.


3.  Етериум (заради интелигентните договори)


Ethereum (ETH) има няколко големи проблема в момента. Първо, правителствата натискат ICO проектите и то с добра причина: много от тях са се доказали като измамни или неуспешни. Тъй като повечето ICO работят в мрежата Етериум като ERC-20 токените, лудостта на ICO през последните няколко години е била в голяма полза на Етериум. Ако се предприемат разумни разпоредби, за да се защитят инвеститорите от измамни проекти, Етериум може да възвърне известна легитимност като crowdfunding платформа.

Вторият основен проблем, пред който е изправен Етериум, е дългоочакваното му преминаване към нова хибридна система Proof of Work / Stake (PoW/PoS).

Ако Етериум може да се справи с двата основни проблема - регулацията и копаенето на криптовалути - платформата ще демонстрира значителна издръжливост. Ако не, съществуват множество конкурентни валути, които са сянката ѝ, като Ethereum Classic (ETC), Cardano (ADA) и EOS.


4. Monero (заради анонимността)


Въпреки че приемането му на darknet пазарите не е всичко, което може да се oчаква, Monero (XMR) остава най-голямата монета за защита на личните данни. Нейната репутация и пазарна капитализацията все още е извън тези на нейните конкуренти. Monero имаше и честен старт, за разлика от DASH. Това, че Monero наскоро промени своето PoW да победи развитието на ASIC копачите за своя алгоритъм, потвърждава ангажимента на токена към децентрализация на добивните операции. Значителен спад в неговата хеш честота се отчита поради новата версия ASICresistant. Това би могло да представлява възможност за GPU и дори CPU копачи да се върнат в Monero. Новата версия на Monero, 0.12, съдържа и други подобрения, които показват, че Monero продължава да се развива разумно, спрямо определените до този момент рамки.


5.  Vertcoin (wild card)


Подобно на Litecoin, Vertcoin (VTC) е клонинг на Биткойн с разменен алгоритъм за хеширане. Екипът на Vertcoin обеща да промени алгоритъма ако бъде разработен ASIC копаене за него. Идеята е, че това ще държи добивът да е по-децентрализиран чрез изолиране на големите монополни копачи / производители. Vertcoin е монета с ниска стойност без значителна адаптация. Подобно на Litecoin, той има потенциала да се възползва до голяма степен от успеха на Lightning Network. Екипът на Vertcoin разработва продукт, наречен LITBox. Това хардуерно устройство ще позволи на потребителите да автоматизират операциите на Lightning Network. Това може да се окаже голяма работа, тъй като конфигурирането на Lightning възел в момента изисква много техническо познание. Ако устройството стигне до производство и позволява лесен достъп до LN, то може да бъде топ продаван продукт. LITbox ще поддържа Биткойн, разбира се, но също и Litecoin и Vertcoin по подразбиране, така че може да направи много за адаптацията на тези токени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света