НАЧАЛО Други

Топ 3 акции, които да следите покрай конфликта между Иран и Израел

15.04.2024 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 акции, които да следите покрай конфликта между Иран и Израел

Ескалиращото напрежение между Иран и Израел предизвика сътресения на световните пазари, причинявайки загуби на различни рискови активи.

Предвид липсата на непосредствени изгледи за разрешаване на проблема, инвеститорите са обезпокоени от реакциите на пазарите в хода на развитието на ситуацията в Близкия изток.

На фона на тази несигурност няколко компании може да бъдат засегнати от конфликта. Ето три акции, които трябва да се наблюдават внимателно през предстоящата седмица.

1. Exxon Mobil

Конфликтът в Близкия изток, с неговия потенциал да наруши доставките на петрол, може да има широко отражение върху цените. Exxon Mobil, основен производител на петрол, може да се възползва от потенциалното увеличение на цените, което може да повиши печалбите и атрактивността на компанията в очите на инвеститорите. Въпреки това, наред с перспективите за увеличаване на печалбите, конфликтът поражда и оперативни рискове за Exxon Mobil. Въпреки това глобалното присъствие на компанията и диверсифицираните ѝ операции в различни региони биха могли да намалят рисковете, свързани с разчитането единствено на доставките на петрол от Близкия изток.

Освен това опитът на Exxon Mobil в преодоляването на геополитически сътресения я поставя в добра позиция за адаптиране и потенциална печалба в тази среда. Ако цените на петрола нараснат, компанията може да обмисли повишаване на възвръщаемостта на акционерите чрез обратно изкупуване на акции или увеличаване на дивидентите, което допълнително ще привлече инвеститорите.

2. Lockheed Martin

Ескалацията на конфликта може да доведе до увеличаване на военните разходи в региона, особено от страни като Израел. Локхийд Мартин, водещ изпълнител в областта на отбраната, може да се възползва от такова увеличение на разходите, което може да доведе до повишаване на цената на акциите му.

С фокуса си върху иновациите и разработването на модерни оръжия и отбранителни системи, Lockheed Martin е в добра позиция да си осигури изгодни договори, дори ако конфликтът се разреши бързо. Разнообразното портфолио на компанията, включващо критични отбранителни системи, повишава потенциала ѝ за приходи по време на конфликти. Освен това установените отношения с правителства и отбранителни агенции по целия свят, съчетани със способността й да се адаптира към променящите се заплахи, я поставят в благоприятна позиция да се възползва от геополитическата нестабилност.

3. Palo Alto Networks

Във времена на напрежение кибератаките се увеличават, което прави киберсигурността критична. Palo Alto Networks, компания за киберсигурност, която се фокусира върху защитата на критичната инфраструктура, вероятно ще изпитва повишено търсене в условията на конфликти. Тъй като правителствата дават приоритет на инвестициите в киберсигурност, персонализираните решения на Palo Alto Networks за отбранителни агенции и важна инфраструктура помагат да се предотвратят смущения. Политическият интерес към компанията нарасна, като през последните месеци се наблюдава активизиране на покупките сред американските политици.

Макар че тези акции са свързани с геополитическото напрежение, потенциалните им ползи зависят не само от новините, свързани с конфликтите, но и от общите пазарни нагласи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната система Linux, наскоро изрази своя скептицизъм към криптовалутите.

21.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.