НАЧАЛО Други

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

19.04.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

Въпреки това за тези, които предпочитат фондовия пазар, изобилстват многобройни възможности за значителен растеж. Всъщност някои акции понастоящем предлагат дори по-обещаващи перспективи от криптовалутите.

Много от тези възможности произтичат от бързо развиващия се сектор на изкуствения интелект (AI). Прогнозите сочат, че до края на десетилетието пазарът на изкуствен интелект може да надхвърли $1 трилион.

С оглед на това бе нaправен подбор на три акции, за които се очаква да се възползват от бързия растеж на AI сектора и потенциално да надминат печалбите на някои криптовалути.

1. Alphabet

Известна с търсачката Google, Alphabet доминира на световния пазар за услуги за търсене на информация, което я превръща в най-добрия избор за рекламодателите. С постиженията на изкуствения интелект, като Gemini 1.5, Google продължава да се усъвършенства, привличайки както потребители, така и рекламодатели. Освен това бизнесът на Alphabet в сектора на облачните услуги използва AI, за да осигури значителни сделки. Alphabet представлява солидна възможност за дългосрочна инвестиция, като се търгува на разумна оценка след ръст от 12% от началото на 2024 г.

2. Nvidia

Акциите на Nvidia демонстрират значителен ръст, независимо от предишните си скокове. С 80% дял на пазара на AI чипове, утвърдената марка и непрекъснатите иновации на Nvidia са, на път да запазят лидерската ѝ позиция. Нейната предстояща архитектура Blackwell, в съчетание с увеличените инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, са сигнал за обещаващ потенциал за бъдещи приходи, както се вижда от трицифрения ръст на приходите и нетната печалба през миналата година.

3. Meta Platforms

Meta Platforms е създала стабилен поток от приходи, основно благодарение на приходите от реклама от огромната си потребителска база в социалните медии, която надхвърля 3.1 милиарда потребители дневно в платформи като Facebook, Messenger, WhatsApp и Instagram. Сега Meta преминава към стратегия, ориентирана към изкуствения интелект, като възнамерява да интегрира AI технологията в целия си продуктов спектър. С плановете си да внедри 600,000 графични процесора до края на годината Meta се позиционира за значителен растеж в сферата на AI. Освен това подходът на компанията към отворения код предполага, че нейната AI технология може да се превърне в индустриален стандарт. Като се имат предвид амбициозните инициативи на Meta в областта на изкуствения интелект, тя предлага привлекателна инвестиционна възможност при сегашната си оценка, която нарасна с впечатляващите 42% през първото тримесечие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.