Home

Топ 3 AI акции, които може да се сринат с до 90%

07.07.2024 7:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 AI акции, които може да се сринат с до 90%

По същество изкуственият интелект се свързва със софтуер и системи, изпълняващи задачи, които обикновено се извършват от хора, със забележителната способност да се обучават и усъвършенстват без човешка намеса.

Тази адаптивност прави AI потенциално ключова иновация за различни сектори на американската и световната икономика.

Оценките на PricewaterhouseCoopers (PwC) открояват огромния капацитет на изкуствения интелект, като прогнозират, че той може да добави $15.7 трилиона към световната икономика до 2030 г., от които $6.6 трилиона от повишаване на производителността и $9.1 трилиона от ползи за потреблението. Уолстрийт обръща внимание на това, като много институции и анализатори поставят високи очаквания за растеж и целеви цени на водещите AI акции.

Ето три водещи AI акции, които според някои анализатори от Уолстрийт могат да претърпят значителен спад:

  1. Palantir Technologies: Потенциален спад от 65% – Специалистът в областта на извличането на данни Palantir Technologies е една от AI акциите, за които се прогнозира, че ще претърпят рязък спад. Докато някои анализатори очакват ръст от 35%, Риши Джалурия от RBC Capital прогнозира спад от 65% до $9 на акция, позовавайки се на опасения относно устойчивостта на приходите от дружествата със специална цел за придобиване (SPAC). Въпреки силните правителствени договори и ръста на търговския сегмент на Palantir, високата оценка създава рискове на вече скъпия фондов пазар.
  2. Nvidia: Потенциален спад от 22% –  Nvidia, технологичен титан, който се възползва от AI революцията, също може да претърпи спад. Рос Сиймур от Deutsche Bank определи целева цена от $100 за акция, което предполага спад от 22%. Въпреки че графичните процесори на Nvidia доминират на пазара за изкуствен интелект, историята показва, че иновациите в ранен стадий често се сблъскват с балони и корекции. Освен това конкурентният натиск и прогнозираният спад на коригираните брутни маржове свидетелстват за потенциални предизвикателства в бъдеще.
  3. Tesla: Потенциален спад от 91% – Tesla, известна с интегрирането на изкуствен интелект в софтуера си за пълно самоуправление, е най-застрашена според Гордън Джонсън от GLJ Research, който прогнозира зашеметяващ спад от 91% до $22.86 за акция. Въпреки впечатляващия растеж и рентабилност на Tesla под ръководството на главния изпълнителен директор Илон Мъск, многократните намаления на цените на електрически автомобили, конкуренцията и отслабващите начинания отвъд автомобилната индустрия сигнализират за проблеми. С намаляващите маржове и брой на доставките, акциите на Tesla може да са силно надценени.

Тези прогнози подчертават волатилността и високите залози на пазара на AI акциите, като подчертават важността на предпазливите и стратегически инвестиционни подходи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.