НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Топ 10 компании, които приемат Биткойн за разплащания

АПР. 18, 2018 14:44 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 10 компании, които приемат Биткойн за разплащания

Биткойн е най-голямата и добре позната криптовалута в света, и все повече големи компании позволяват крипто разплащания.

В известен смисъл тя контролира целия крипто пазар. Доста хора все още се чудят къде могат да плащат с Биткойн (да извършат крипто разплащания) и то с право.


Превалентното разбиране е, че Биткойн е по-скоро стока, отколкото валута. Основната причина за това е, че няма много познания за различните фирми и компании, които приемат Биткойн за крипто разплащания.


В тази публикация ще изброим някои от по-големите компании, които дават възможност за крипто разплащания.

 

1. EGifter


EGifter е едно от най-известните мобилни приложения за уеб сайтове за ваучери за подаръци, позволяващо на потребителите да правят покупки на подаръчни ваучери за различни места като Sephora, Amazon, Kohl и Home Depot.

2. Overstock.com


Overstock.com е магазин на дребно и първата голяма онлайн компания, приемаща Биткойн от януари 2014 г. като начин на плащане. На клиентите е разрешено да използват Биткойн за закупуване на различни продукти, от продукти за дома, дрехи, детски стоки, мебели и много други.

3. PayPal


PayPal, както може би знаете, осигурява сигурна онлайн платформа за електронни транзакции. PayPal приема крипто разплащания с Биткойн като един от своите начини на плащане и минава през процесори за транзакции като Coinbase, GoCoin и BitPay за BTC.


Неотдавнашното им партньорство с Braintree позволи на милиони потребители да купуват, продават и прехвърлят средствата си с помощта на Биткойн. Платежният гигант планира да добави Ethereum в бъдеще, както и други криптовалути.

4. Shopify


В началото на 2013 г. Shopify стъпи като една от най-популярните компании, приела Биткойн. Както при Paypal, в бъдеще те могат да позволят крипто разплащания с други валути.


Чрез Shopify можете да настроите личен онлайн магазин.

5. Newegg


Newegg е сред най-богатите търговци на дребно в света, приемащи Биткойн като начин на плащане.


Newegg работи с Bitpay като партньор за обработка на крипто разплащания. За да закупите нещо от Newegg с помощта на Биткойн, трябва само да изберете Bitcoin под начина на плащане и да изпълните посочените стъпки. Сайтът приема Биткойн за покупки като предварителни поръчки, абонаменти и още.

6. Microsoft


В края на декември 2014 г. Microsoft започна да приема Биткойн за крипто разплащания. Можете да депозирате средства с помощта на Биткойн в акаунт на Microsoft, който може да се използва само за закупуване на филми, игри и приложения в магазините на Xbox и Windows - нищо от онлайн магазина на Microsoft.

Имайте предвид, че всички Microsoft Биткойн депозити не се възстановяват.

7. Expedia


Expedia.com обедини усилията си с Coinbase, за да добави крипто разплащания към най-голямата онлайн агенция за резервации в света. В резултат на това потребителите използват Биткойн за резервация на хотели от юни 2014 г.


Моля, имайте предвид обаче, че плащането с Биткойн се приема само за хотелски резервации в момента - все пак компанията има за цел да го разшири за други плащания като дейности, полети и много други.

8. Virgin Galactic


Virgin Galactic е търговско предприятие за полети, което е собственост на сър Ричард Брансън - предприемач, който е основният мозък зад няколко компании като Virgin Airline и Virgin Mobile - всички приемащи Биткойн.


Следователно можете да закупите билета си за космически пътувания чрез Биткойн.

9. Dish


Dish Network е интернет услуга и доставчик на сателитна телевизия, която направи първото си плащане с Биткойн в далечният август 2014 г.


Dish Network е сред най-известните компании, които са приели Биткойн и е също първият доставчик, базиран на абонамент, приемащ крипто разплащания.

10. Wikipedia 


Уикипедия, както всички знаем, е отворената за всички онлайн енциклопедия. Но това, което повечето хора не знаят е, че приема Биткойн като начин на плащане - благодарение на партньорството си с CoinJolt.


В заключение, много от водещите компании по света приемат тази промяна - употребата на Биткойн като начин на плащане, който много други се подготвят да включат като метод. Рано или късно всяка онлайн компания ще има "Биткойн" като средство за плащане, но кой би могъл да каже със сигурност?


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Има повече от 21 милиона Биткойн? - Weiss Ratings

В публикация от 25-ти май, Weiss Ratings сподели, че борсите използват ливъридж, за да създадат впечатлението, че има повече Биткойн отколкото съществува.  В публикацията пише - “Непопулярно м...
МАЙ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

Регулаторите в Съчуан са известили всички крипто бизнеси в региона, че трябва да прекратят всякакви процеси на добив на криптовалути.  Всички районни администратори са били инструктирани да ...
МАЙ. 25, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо може да предстои спад за Биткойн

Някои твърдят, че това е здравословна корекция, но ключов индикатор предполага, че може да предстоят още загуби. Поради халвинга, приходите на миньорите се преполовиха. Тези от тях, които плащаха...
МАЙ. 25, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн около $ 8,800 - скоро изтичат фючърсите на CME

Крипто търговците, които анализират Биткойн от пускането на CME фючърси през 2017-та, знаят, че изтичането на тези договори в последния петък на месеца има голямо влияние върху цената на BTC. Този ...
МАЙ. 25, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света