НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Топ 10 компании, които приемат Биткойн за разплащания

АПР. 18, 2018 14:44 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 10 компании, които приемат Биткойн за разплащания

Биткойн е най-голямата и добре позната криптовалута в света, и все повече големи компании позволяват крипто разплащания.

В известен смисъл тя контролира целия крипто пазар. Доста хора все още се чудят къде могат да плащат с Биткойн (да извършат крипто разплащания) и то с право.


Превалентното разбиране е, че Биткойн е по-скоро стока, отколкото валута. Основната причина за това е, че няма много познания за различните фирми и компании, които приемат Биткойн за крипто разплащания.


В тази публикация ще изброим някои от по-големите компании, които дават възможност за крипто разплащания.

 

1. EGifter


EGifter е едно от най-известните мобилни приложения за уеб сайтове за ваучери за подаръци, позволяващо на потребителите да правят покупки на подаръчни ваучери за различни места като Sephora, Amazon, Kohl и Home Depot.

2. Overstock.com


Overstock.com е магазин на дребно и първата голяма онлайн компания, приемаща Биткойн от януари 2014 г. като начин на плащане. На клиентите е разрешено да използват Биткойн за закупуване на различни продукти, от продукти за дома, дрехи, детски стоки, мебели и много други.

3. PayPal


PayPal, както може би знаете, осигурява сигурна онлайн платформа за електронни транзакции. PayPal приема крипто разплащания с Биткойн като един от своите начини на плащане и минава през процесори за транзакции като Coinbase, GoCoin и BitPay за BTC.


Неотдавнашното им партньорство с Braintree позволи на милиони потребители да купуват, продават и прехвърлят средствата си с помощта на Биткойн. Платежният гигант планира да добави Ethereum в бъдеще, както и други криптовалути.

4. Shopify


В началото на 2013 г. Shopify стъпи като една от най-популярните компании, приела Биткойн. Както при Paypal, в бъдеще те могат да позволят крипто разплащания с други валути.


Чрез Shopify можете да настроите личен онлайн магазин.

5. Newegg


Newegg е сред най-богатите търговци на дребно в света, приемащи Биткойн като начин на плащане.


Newegg работи с Bitpay като партньор за обработка на крипто разплащания. За да закупите нещо от Newegg с помощта на Биткойн, трябва само да изберете Bitcoin под начина на плащане и да изпълните посочените стъпки. Сайтът приема Биткойн за покупки като предварителни поръчки, абонаменти и още.

6. Microsoft


В края на декември 2014 г. Microsoft започна да приема Биткойн за крипто разплащания. Можете да депозирате средства с помощта на Биткойн в акаунт на Microsoft, който може да се използва само за закупуване на филми, игри и приложения в магазините на Xbox и Windows - нищо от онлайн магазина на Microsoft.

Имайте предвид, че всички Microsoft Биткойн депозити не се възстановяват.

7. Expedia


Expedia.com обедини усилията си с Coinbase, за да добави крипто разплащания към най-голямата онлайн агенция за резервации в света. В резултат на това потребителите използват Биткойн за резервация на хотели от юни 2014 г.


Моля, имайте предвид обаче, че плащането с Биткойн се приема само за хотелски резервации в момента - все пак компанията има за цел да го разшири за други плащания като дейности, полети и много други.

8. Virgin Galactic


Virgin Galactic е търговско предприятие за полети, което е собственост на сър Ричард Брансън - предприемач, който е основният мозък зад няколко компании като Virgin Airline и Virgin Mobile - всички приемащи Биткойн.


Следователно можете да закупите билета си за космически пътувания чрез Биткойн.

9. Dish


Dish Network е интернет услуга и доставчик на сателитна телевизия, която направи първото си плащане с Биткойн в далечният август 2014 г.


Dish Network е сред най-известните компании, които са приели Биткойн и е също първият доставчик, базиран на абонамент, приемащ крипто разплащания.

10. Wikipedia 


Уикипедия, както всички знаем, е отворената за всички онлайн енциклопедия. Но това, което повечето хора не знаят е, че приема Биткойн като начин на плащане - благодарение на партньорството си с CoinJolt.


В заключение, много от водещите компании по света приемат тази промяна - употребата на Биткойн като начин на плащане, който много други се подготвят да включат като метод. Рано или късно всяка онлайн компания ще има "Биткойн" като средство за плащане, но кой би могъл да каже със сигурност?


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн остава в бичи тренд

BTC / USD прекара още един ден в стабилна зона между $ 9,500 и $ 9,800, като остава там от четвъртък.Преди това търговците бяха реагирали с недоумение, тъй като двойката спадна с почти $ 1,000 за няко...
ФЕВ. 22, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн под $ 10,000 привлече много купувачи

Оценката на криптовалутата вече се консолидира около диапазона от $ 9,600 до $ 9,800. Спадът на цената с 6,23 процента, на 15-ти февруари, започна мечата седмица, и въпреки бързото възстановяване от 6...
ФЕВ. 22, 2020 16:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Годишните приходи от копаене на Биткойн ще спаднат значително след халвинга

Изчислено е, че световните приходи от копаене ще спаднат с $3 милиарда след дългоочакваното събитие поради намалението с 50 процента на предлагането, ако цената на BTC остане на нивото от $9,300.По-ра...
ФЕВ. 22, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wikipedia загуби от приходите си след като добави Биткойн

Според съоснователя на Wikipedia, Джими Уелс, добавянето на способността да се поддържа жива „енциклопедия на света“ с плащания в Биткойн всъщност навреди на приходите.Изказвайки се в панелна диску...
ФЕВ. 22, 2020 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света