НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Топ 10 алткойн тайни за успеха

ОКТ. 26, 2018 21:46 6 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 10 алткойн тайни за успеха

С над 2000 криптовалути, е трудно да се знае коя има бъдеще и коя е предназначена за кошчето на история. В тази статия се обяснява защо сегашните топ 10 най-популярни алткойна са толкова популярни.Етериум


Резултат с изображение за ethereum

Етериум е създаден през 2015 г. и е невероятно популярен по две причини:
1) технология на интелигентни договори
2) инструментите, които предлага, за да помогнат на разработчиците да изградят децентрализирани приложения в своята мрежа.

Също така са важни случаите на използване на Етериум (договори за банкови и финансови услуги, ICS, пазари за прогнозиране, замяна на доверителна система, управление на идентичността). Времето на транзакциите в Ethernet е бързо в сравнение с Биткойн (6 минути за Етериум в сравнение с приблизително 78 минути за Биткойн), а през последните три години няколко нови токена са се опитали и не са успели да "убият" ETH.

Забележка: През 2017 г. превъзбудата около Етериум беше в своя пик и хората започнаха да се питат дали ще надмине BTC. Това беше наречено "подкопаване". Засега обаче изглежда, че хората са се отказали от надеждата, че ще се случи подкопаването.


Ripple


Резултат с изображение за ripple

Ripple има третата по големина пазарна капитализация след BTC и ETH. Мнозина смятат, че това е сигурна инвестиция, тъй като никога не е имало ICO и следователно е на безопасност от SEC, което е обявило, че е ценна книга.

Мнозина също харесват начина, по който Ripple се ориентира към големи институции, вместо към отделни потребители. Ripple предлага финансова услуга за сетълмент на банките, която им позволява да извършват транзакции директно и незабавно през националните граници. Тя вече си е партнирала с големи финансови институции по света и повече се опитват да приемат протокола Ripple. Въпреки това, продължава да има дебат, когато става дума за Ripple, тъй като не се стреми към децентрализация, което е централна ценност за много ентусиасти.


Биткойн КешБиткон Кеш е създаден през август 2017 г. в резултат на Биткойн форка. Хората, които са имали BTC по това време, са получили Bitcoin Cash в съотношение 1:1.

Оттогава, Биткон Кеш е много спорен. По-специално, тъй като един от неговите организатори (Роджър Вер) непрекъснато се опитва да претендира, че този токен е "истинският Биткойн". Биткон Кеш е по-бърз и по-евтин от BTC. Средната скорост за BCH транзакция е 60 минути. Интересно е дали да се чудиш за това кое би било по-добре, ако не беше отрицателната реакция на поведението на Вер.


EOS


Резултат с изображение за eos crypto

EOS адресира някои недостатъци на Етериум мрежата. Например, за да разработите dApp за Етериум, трябва да използвате Solidity, език за програмиране за интелигентни договори. Това е пречка за много хора. EOS преодолява това, като предоставя повече услуги на разработчиците, включително услуги за управление на бази данни и сметки, които не изискват познания в програмирането.

EOS има и други технически силни страни. Например, той е бърз и по-мащабируем от Етериум. Докато Етериум мрежата изисква потребителите да плащат вътрешна цена, за да я използват, транзакциите на EOS блокчейн са безплатни и отнемат средно 1,5 секунди. Мрежата на EOS обработва до 50 000 транзакции в секунда. EOS също има огромна и ентусиазирана подкрепа от страна на общността и с основателна причина. Токенът не се добива. Вместо това, за производителите на блокове се гласува от общността.

Stellar


Свързано изображение

Stellar предоставя бързи и евтини трансгранични платежни услуги. Въпреки това, за разлика от Ripple, Stellar е насочен към индивидуалните потребители. Понастоящем, големите компании контролират сектора на онлайн плащанията и начисляват високи такси (приблизително 5% на транзакция). За разлика от това, Stellar предлага 5-секундни транзакционни скорости и номинални такси (напр. Tempo dApp за преводи, изпълнявани на Stellar блокчейн, могат да обработват 600 000 транзакции за $0,01). Stellar не използва доказателство за проверка на работата (PoW), което означава, че не е нужно да се занимава с проблема, свързан с потреблението на енергия, понасящ Биткойн. И накрая, Stellar е установил няколко партньорства с големи технологични компании, включително IBM. Това са всички причини, поради които мнозина виждат, че Stellar има голямо бъдеще.


Litecoin
Litecoin е създаден през 2011 г. и се превърна в алтернатива на Биткойн, с пазарна горна граница в топ 10 с над $3 милиарда. LTC взе жизненоважни характеристики на Биткойн и подобри технологията. Някои разлики между двете са общото предлагане, което е 84 милиона LTC в сравнение с 21 милиона Биткойн . Също така, средното време за добив на блок в LTC блокчейн е 2,5 минути, докато за BTC е 10 минути. LTC също е една от големите четири на Coinbase. Това е и причина, поради която е толкова популярна. Това беше един от малкото токени на Coinbase за дълго време. Беше и евтино и може би някои смятаха, че може да претърпи бичи пазар като BTC и ETH.


Cardano


Свързано изображение

Cardano е платформа за интелигентни договори, подобна на Етериум. Това, което прави Cardano различен, балансира потребностите на потребителите с изискванията на регулаторите. Cardano е популярна поради тази ясна, но постижима цел. Тя няма за цел да събаря банки и правителства, а да работи с тях. Cardano предвижда неизбежно регулаторно участие в сектора на крипто търговия, така че потребителите да не бъдат засегнати неблагоприятно.

Единият знак, че този проект има потенциал, е радарът на Coinbase, който прави задълбочени проучвания, преди да добави токена. Cardano също е новаторски. Вместо да създава друг екземпляр от Етериум , Cardano разработи своята мрежа за криптовалута, за своя случай на използване. Това е недооценено качество в крипто пространството.


Monero


Резултат с изображение за monero

Monero е токен за поверителност и предпочитана валута на пазарите в тъмната мрежа. Той има стабилни схеми за транзакции, които включват подписи на пръстени и невидими адреси, за да поддържат сделките частни. Невъзможно е да разберете адреса за получаване, освен ако не участвате сами в транзакцията. Това е обратното на биткойн, което позволява на всеки да вижда всички транзакции (изпращане и получаване на адреси, както и брой и стойност на транзакциите). Monero работи с доказателство за стандарта за проверка на работата (PoW), подобно на BTC. Това означава, че зад XMR винаги ще има стойност, дори и само цената на енергията. И последно, Monero има силна основа за подкрепа от общността, тъй като е основана на принципите на неприкосновеност на личния живот и децентрализация. Тези стойности са от първостепенно значение за оригиналната визия на криптовалутите.


DASHDash е изграден върху кода на BTC, но с подобрена поверителност и скорост на транзакциите. Dash може да обработва до 56 транзакции в секунда, докато bitkojn може да обработва 3 транзакции в секунда. Dash разработи и технология, наречена InstantX, която завършва транзакциите в рамките на 4 секунди (средната транзакция без тази настройка е 15 минути).

Dash търпи постоянен растеж в хода на своето съществуване. Криптовалутата беше център на медийните заглавия за връзката си с канабис индустрията. Dash предлага банково решение, тъй като конвенционалните банки няма да работят с индустрията за канабис.


IOTA


Резултат с изображение за IOTA

Просто казано, IOTA е популярна поради силата на технологията си. Системата ѝ позволява безплатни транзакции и възможност за обработка на транзакциите офлайн. Освен това няма опасения за мащабируемост. Не е необходима добивна дейност за IOTA, тъй като тя е създала система, в която да обработва транзакция, която трябва да проверите (минимум) предишните две транзакции. IOTA също е бърза, със средно време за транзакция от само 3 минути.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Пренасочват ли се институциите от Биткойн към Етериум?

В скорошна бележка анализаторите на JPMorgan твърдят, че Етериум вижда “много по-здравословно” институционално търсене в сравнение с BTC.Американската банкa посочва факта, че има отстъпление при Битко...
СЕП. 23, 2021 18:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще успее ли Cardano (ADA) да достигне $4 преди края на годината?

Cardano (и родния токен на платформата ADA) се представят забележително от началото на годината. Активът достигна годишна възвръщаемост от близо 1,027%. Въпреки че навлезе в период на голяма консолида...
СЕП. 23, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър забеляза мечи модел при Етериум

Той писа на своите последователи в Twitter, че вижда голям мечи модел, който се формира при криптовалутата.“НЕ казвам, че го вярвам и казвам, че не го шортвам - но дали ви харесва или не, ако притежав...
СЕП. 22, 2021 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света