НАЧАЛО Други

Ticketmaster придобива блокчейн стартъп

ОКТ. 19, 2018 11:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ticketmaster придобива блокчейн стартъп
Голямата световна компания за продажби и разпространение на билети Ticketmaster, е придобила Upgraded, блокчейн стартъп използващ DLT и "интелигентни билети" за борба с измамите в индустрията.

Известна доза противоречия


Ticketmaster, който се обедини с Live Nation през 2010 г., за да формира Live Nation Entertainment, е гигант за жива музика, който наема, оперира или има дялово участие в много места за забавление в САЩ. Компанията популяризира над 30 000 концерта и продава стотици милиони билети годишно.

Live Nation Entertainment също се гордее с приходи над $10 милиарда. Следователно може да се каже, че Upgraded и потенциалът на неговата технология са повече от валидирани в резултат на придобиването. Всъщност компанията е станала толкова доминираща в сектора, че основният й конкурент, AEG, е обвинил Live Nation в неетични практики, което накара Министерството на правосъдието да започне разследване на твърденията по-рано тази година.

Придобиването също е навременно, като се има предвид, че Ticketmaster и Live Nation бяха наскоро засечени със съдебно дело, за което се твърди, че поддържат собствена програма за сканиране на билети. Компанията също така преди това обяви безплатни билети и кодове за отстъпки като част от споразумение за 2016 г. относно прекалено високите такси. Времето ще покаже дали придобивката на Upgraded ще помогне на компанията да се преоткрие като по-прозрачна институция.

Стратегическо партньорствоtron g>


Санди Каунд, основател на Upgraded, похвали Ticketmaster като "безспорен лидер в билетите за събития на живо" и отбеляза, че партньорството ще "донесе уникалното обещание за блокчейн за милиони фенове".

Главният продуктов директор на Ticketmaster, Джъстин Бърли, посочи в прессъобщение, че компанията "непрекъснато изследва нововъзникващите технологии" и конкретно похвали блокчейн технологията.

Каунд, който основава Upgraded през 2016 г., намеква за много повече приложения на технологията в интервю за Forbes. Той посочи, че не само компанията му е полезна от гледна точка на предотвратяването на измами, но и би могла да позволи самите билети да служат като високотехнологични маркетингови инструменти. Той разработи потенциала на технологията, като заяви, че "можете да зададете ценови ограничения. Ние също можем да скрием баркода до два часа преди събитието и можем да го направим така, че да трябва да сте на един километър от мястото, за да се появи баркода".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света