НАЧАЛО Регулации

Тайланд забраняват NFT и меме токените

ЮНИ. 12, 2021 15:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайланд забраняват NFT и меме токените

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в Тайланд издаде насоки, забраняващи на крипто борсите да поддържат четири различни вида токени.

Няма повече NFT или базирани на мемета токени


В съобщение от тайландската SEC от петък регулаторният орган заяви, че в сряда генералният секретар Руенваде Суланмонгкол е одобрил насоки за крипто борсите. Новите правила забраняват на тайландските борси да обработват мемe токени, фен токени, незаменяеми токени (NFT) и издадени от борса токени.


SEC заяви, че всички криптовалути, издадени от борси, трябва стриктно да съответстват на описанията в техните отделни бели книги, както и на всички съществуващи насоки за дигитални активи. Ако борсите не успеят да постигнат тези изисквания, регулаторният орган е казал, че токенът ще бъде премахнат от списъка. Тайландските борси разполагат с 30 дни, за да коригират политиките си за листинг на токени, за да се съобразят с новите ограничения, според SEC.


Смята се, че този ход вреди на токени като Dogecoin (DOGE), базирана на меме криптовалута, чиято цена е нараснала драстично през предходната година, и Bitkub Coin (KUB), родния токен на едноименния местен крипто пазар.


Тази година тайландската Комисия по ценни книжа и борси (SEC) публикува поредица от препоръки и изявления за отделни търговци и криптобизнеси, някои от които предизвикаха обществено възмущение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕНидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството


Регулаторният орган предложи 1 милион бата, около 32,000 долара, минимален годишен доход за крипто инвестиции в Тайланд, а служителите намекнаха, че инвеститорите трябва да бъдат задължени да посещават курс за обучение по търговия с криптовалути или да преминат тест, за да докажат знанията си.


Сложната връзка на Тайланд с крипто


Комисията по ценни книжа и борси в Тайланд отстъпи от предложенията за налагане на изискване за минимален доход от 1 милион бата (около 33,000 долара) годишно за крипто инвестиране в страната.


Комисията заяви, че по-ранният проект е публикуван за оценка на настроенията на инвеститорите, според доклад, публикуван от Bangkok Post.


Тази промяна в нагласат на тайландската SEC идва в резултат на критики от страна на крипто играчите в Тайланд, които твърдят, че планираното правило ще задържи хората с ниски и средни доходи извън криптовалутната индустрия.


Изяснявайки позицията на комисията по въпроса,Руенваде Суланмонгкол, генерален секретар на тайландската SEC, заяви:


Предложих критерии, които мнозина смятаха за твърде тежки, за да подтикнат хората да изразят мнението си по въпроса и не възнамерявах да кажа, че това са точните квалификации, които ще бъдат приложени.


Агенцията за туризъм в Тайланд се концентрира върху японските притежатели на криптовалута през февруари, привидно в опит да реанимира икономиката по време на пандемията (много националности не могат да влязат в страната без карантина.) Тайландското правителство, от друга страна, предлага по-строги KYC разпоредби, изискващи търгуващите да сканират физически чипове, съдържащи се в личните карти на граждани на Тайланд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Председателят на SEC настоява за повече правомощия за регулиране на криптовалутите

“В момента просто нямаме достатъчно защита на инвеститорите в крипто. Честно казано, по това време това е Дивия Запад”, каза Генслер в реч пред Форума за сигурност на Аспен във вторник.През последните...
АВГ. 4, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американската Блокчейн Асоциация се бори срещу нови крипто регулации

Новите правила бяха предложени в историческата двупартийна инфраструктурна сделка, която си проправя път през Сената.Робърт Франк, репортер в CNBC, казва, че последният законопроект за инфраструктурат...
АВГ. 4, 2021 10:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сенатор Елизабет Уорън отново разгневи крипто общността

В писмо до министъра на финансите Джанет Йелън, сенатор Уорън говори за рисковете, свързани с крипто, призовавайки Йелън да въведе "всеобхватна и координирана рамка". С други думи, да се въведе по-стр...
ЮЛИ. 29, 2021 16:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕС затяга крипто регулациите

ЕС представи нов пакет за забрана на анонимни транзакции с цифрови активи.Новото предложение на Европейския съюз, ще изисква доставчиците на услуги за криптовалути да събират допълнителна информация о...
ЮЛИ. 21, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света