НАЧАЛО Алткойни

Тези криптовалути имат най-голям потенциал за пасивна доходност

март 4, 2022 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тези криптовалути имат най-голям потенциал за пасивна доходност

Водещият на популярния крипто канал Coin Bureau излага своите най-добри избори за крипто активи, базирани на доказателство за залог (PoS), където хората могат да печелят награди и пасивен доход.

В ново видео, псевдонимният анализатор, известен като ‘Guy‘, каза на своите 1.97 милиона абонати в YouTube, че е претеглил всеки от шестте токена в списъка си спрямо пет важни критерия.

Тези критерии включват минималната сума, необходима за стейкинг/залагане, периода на заключване/отключване, намаляване на риска при неуспех на валидаторите, предлагана годишна лихва и потенциала на крипто актива да поскъпне с течение на времето.

Guy представя шестте алткойна без ред на предпочитание, като първият е платформата за смарт договори от първи слой Avalanche (AVAX).

Avalanche се доказа като една от най-добрите алтернативи на Етериум поради внедряването на Етериум Виртуална Машина (EVM), която е почти 5 пъти по-бърза от други реализации на EVM.

Следващата в списъка на Guy е мащабируемата мрежа за оперативна съвместимост Cosmos (ATOM).

Cosmos използва нов механизъм за доказателство за залог, наречен Tendermint, който позволява на неговия блокчейн да обработва до 10,000 транзакции в секунда.

Наградите за стейкинг на Cosmos в момента са около 15% годишно за делегатори, които трябва да заключат своя ATOM за 21 дни. Няма минимален залог, орязващите наказания са минимални.

Третият токен в радара на Guy е мащабируемата децентрализирана блокчейн платформа Cardano (ADA). Нейният нов PoS консенсусен механизъм Ouroboros е в състояние да обработва няколкостотин транзакции в секунда (TPS).

Наградите за стейкинг на Cardano в момента са 5% годишно, което е в долния край на спектъра на наградите за стейкинг, но идва с някои наистина атрактивни компромиси.

Няма минимален залог за делегаторите, няма период на заключване или отключване за който и да е заложен ADA и няма риск от орязване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Terra (LUNA) задмина Ethereum (ETH) по този показател

След това водещият на Coin Bureau разглежда блокчейн платформата от корпоративен клас Fantom (FTM).

Основната причина, поради която държа FTM, е, че Fantom има едни от най-добрите разработчици на криптовалути.

Fantom също е един от малкото крипто проекти, които са осигурили сериозни партньорства с правителства и обществени институции.

След това домакинът казва, че харесва Harmony (ONE), защото това е конкурент на Етериум (ETH), който „се е сблъсквал с ожесточена конкуренция от страна на Avalanche, Fantom и самия Ethereum„.

Harmony има най-много място за растеж от всяка криптовалута в този списък.

За съжаление, историята на цените за ONE не изглежда толкова красива, колкото другите алткойни в топ 100, но остава в относително дългосрочен възходящ тренд.

Шестият и последен дигитален актив, който Guy споменава, е децентрализираната блокчейн мрежа с отворен код Algorand (ALGO).

Нейният PoS консенсусен механизъм може да се справи с приблизително 1,000 TPS, предлагайки 3% награди, но без изисквания от страна на участниците.

Тази награда за стейкинг може да бъде увеличена до почти 10% годишно, ако участвате в процеса на управление на Algorand. Имайте предвид, че този процент се променя в зависимост от различни параметри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини