НАЧАЛО Алткойни

Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

януари 14, 2022 20:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

Tether наскоро замрази над $150 милиона в USDT. Това не е първият път, в който компанията замразява USDT, действия, които отново предизвикаха опасения за централизация в крипто общността.

Според блокчейн данни, Tether замрази USDT на стойност над $150 милиона на 13-ти януари. Това не е първият път, в който Tether замразява средства по този начин, като това често създава притеснения сред крипто общността. Три адреса попаднаха в черния списък.

Не е предоставена информация защо тези средства са били замразени. В резултат на кода на смарт договора, Tether има способността да замразява, унищожава или издава токени по желание, както и да добавя адреси в черен списък.

В миналото е имало множество инциденти, при които Tether е правил това, което е накарало значителна и гласна част от крипто общността да настоява за използването на децентрализирани стабилни монети като DAI. Голяма част от пазара на тези активи се състои от централизирани монети като USDT и USDC. Някои обаче посочиха, че значителна част от DAI е подкрепена от USDC, което също крие рискове.

Но най-противоречивият аспект на Tether остава подкрепата на предлагането му. С над 76 милиарда USDT в обращение, инвеститорите се съмняват какво ще се случи, ако резервите му не могат да покрият всичко. През декември 2021 г. Tether изсече 1 милиард USDT в блокчейна TRON.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Тези криптовалути имат огромен потенциал за 2022 г., според Altcoin Daily

Tether заяви, че разполага с различни активи, които отчитат обращението му, но инвеститорите и анализаторите искат надежден одит. Операциите на мрежата дори привлякоха вниманието на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ, която не откри проблем, но наложи глоба от $41 милиона.

Спорната репутация на Tether продължава и през 2022 г.

Tether има дълга история на предизвикване на противоречия и наскоро се сблъска с още един съдебен процес. Двама инвеститори в Ню Йорк съдиха проекта, оплаквайки се, че компанията е подвела инвеститорите относно своите резерви.

Междувременно Tether се опитва да успокои регулаторите. През ноември 2021 г. финтехът обяви, че ще си сътрудничи със законодатели по целия свят, за да изпълни стандартите за съответствие. Фирмата ще трябва да гарантира, че няма да създава проблеми за законодателите и инвеститорите, тъй като регулирането на стабилните монети се засилва в големите икономики.

Тези активи се превърнаха в основна грижа за правителствата, които се опасяват, че това може да засегне суверенитета на националните валути. Тъй като USDT е най-популярната стабилна монета на пазара, тя може да бъде основна цел за регулаторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене