НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

ЯНУ. 14, 2022 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

Tether наскоро замрази над $150 милиона в USDT. Това не е първият път, в който компанията замразява USDT, действия, които отново предизвикаха опасения за централизация в крипто общността.

Според блокчейн данни, Tether замрази USDT на стойност над $150 милиона на 13-ти януари. Това не е първият път, в който Tether замразява средства по този начин, като това често създава притеснения сред крипто общността. Три адреса попаднаха в черния списък.Не е предоставена информация защо тези средства са били замразени. В резултат на кода на смарт договора, Tether има способността да замразява, унищожава или издава токени по желание, както и да добавя адреси в черен списък.


В миналото е имало множество инциденти, при които Tether е правил това, което е накарало значителна и гласна част от крипто общността да настоява за използването на децентрализирани стабилни монети като DAI. Голяма част от пазара на тези активи се състои от централизирани монети като USDT и USDC. Някои обаче посочиха, че значителна част от DAI е подкрепена от USDC, което също крие рискове.


Но най-противоречивият аспект на Tether остава подкрепата на предлагането му. С над 76 милиарда USDT в обращение, инвеститорите се съмняват какво ще се случи, ако резервите му не могат да покрият всичко. През декември 2021 г. Tether изсече 1 милиард USDT в блокчейна TRON.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Тези криптовалути имат огромен потенциал за 2022 г., според Altcoin Daily


Tether заяви, че разполага с различни активи, които отчитат обращението му, но инвеститорите и анализаторите искат надежден одит. Операциите на мрежата дори привлякоха вниманието на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ, която не откри проблем, но наложи глоба от $41 милиона.


Спорната репутация на Tether продължава и през 2022 г.


Tether има дълга история на предизвикване на противоречия и наскоро се сблъска с още един съдебен процес. Двама инвеститори в Ню Йорк съдиха проекта, оплаквайки се, че компанията е подвела инвеститорите относно своите резерви.


Междувременно Tether се опитва да успокои регулаторите. През ноември 2021 г. финтехът обяви, че ще си сътрудничи със законодатели по целия свят, за да изпълни стандартите за съответствие. Фирмата ще трябва да гарантира, че няма да създава проблеми за законодателите и инвеститорите, тъй като регулирането на стабилните монети се засилва в големите икономики.


Тези активи се превърнаха в основна грижа за правителствата, които се опасяват, че това може да засегне суверенитета на националните валути. Тъй като USDT е най-популярната стабилна монета на пазара, тя може да бъде основна цел за регулаторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano (ADA) китовете продължават да купуват

Големите адреси се увеличаватКакто показват данните от Santiment, големите притежатели на Cardano са увеличили позициите си с приблизително 110% след огромния спад на цените на пазара, който започна н...
ЯНУ. 28, 2022 19:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата м...
ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Sandbox (SAND) направи значително обявление

Според прессъобщение, SAND е дал $50 милиона на базирания в Хонконг Brinc за програмата The Sandbox Metaverse Accelerator Program, която ще инвестира $250,000 в 100 нови метавселенски алткойна.Програм...
ЯНУ. 28, 2022 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света