НАЧАЛО Други

Tether е все по-използван в сферата на децентрализираните финанси

МАЙ. 29, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether е все по-използван в сферата на децентрализираните финанси

Използването на Tether (USDT) в сферата на децентрализираните финанси (DeFi) изглежда нараства, тъй като протоколът за заеми Aave отчита над $7,2 милиона заключени в USDT, от отчетените $60 милиона в общи активи.

Този резултат идва два месеца след първоначалното пускане на Tether на платформата, която предлага широка гама от други стабилни монети, включително Dai (DAI), USD Coin (USDC), sUSD и TrueUSD (TUSD).

 

От Tether казват, че значителна част от това използване е изградено от бързи кредити - заем, който не изисква обезпечение, стига да бъде върнат в същия блок.

 

Лихвеният процент за депозиране на Tether е един от най-високите сред конкурентите, като средният за 30-дневен период е 6,2% годишна лихва. Това е значително по-високо от средното ниво на DAI от 3,2%, но изостава от sUSD, при който процентът е 8,5. Въпреки това, към момента на писане, всички стабилни монети показват моментални лихвени проценти от около 3,5%.

 

Tether вижда увеличаване на употребата
 

Aave бързо се издигна през редиците от DeFi протоколи, които сега са на четвърто място по заключена стойност според DefiPulse, точно зад основния си конкурент Compound.

 

Соmpound също са добавили USDT, но не позволяват стабилната монета да се използва като обезпечение, подобно на Aave.

 

Понастоящем Tether е най-използваният и най-издаваният стейбълкойн, като наскоро задмина XRP, за да достигне третата позиция в класацията по пазарна капитализация - макар и временно.

 

В DeFi екосистемата обаче, USDT изостава зад другия си централизиран конкурент - USDC. DAI също е избрал USDC като допълнителен вид обезпечение.

 

Защо Тether беше изоставен?

 

Изглежда, че репутацията на Tether сред някои потребители пречи на по-широкото му приемане в децентрализираните финанси.

 

Някои членове на общността твърдят, че и финансовият аспект, и репутацията на USDT са поставени на риск и че не са прозрачни.

 

Въпреки че не всички потребители имат проблеми с него, "спорният характер" на Tether е достатъчен, за да предотврати по-нататъшни дискусии по въпроса.

 

Стани Кулехов, изпълнителен директор на Aave, заяви, че първоначалният успех на USDC се дължи на началния фонд на Coinbase Bootstrap, стартиран през септември 2019 г., който инжектира USDC ликвидността в системата. Кулехов добави:

 

„Сега, когато виждаме повече сцепление за децентрализираните финанси от Азия, USDT набира инерция. Също така фактът, че използването на DeFi се разширява за потребители, които не са DeFi криптовалути, засилва ликвидността на USDT."

 

На въпрос дали USDT в крайна сметка ще заеме първото място в DeFi, Кулехов отговори, че "е трудно да се види кой ще спечели общото стабилно търсене на Acoin в Aave". Надеждата му, добави той, е да има разнообразен пазар на стабилни монети на платформата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Японците имат пари, но ще ги налеят ли в крипто?

Според доклад от 13-ти юли от японския вестник Nikkei, Банката на Япония разкри, че предлагането на M3 в страната - мярка за различни парични средства в обращение - се е увеличило с 5,9% през юни до 1...
ЮЛИ. 13, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш мениджър в Goldman Sachs мисли да купува Етериум

В поредица от туитове Пал прогнозира, че крипто рали се задава на хоризонта, тъй като Биткойн (BTC) е на прага на голям пробив както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.Но инвестиционният стр...
ЮЛИ. 13, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чарлз Хоскинсън предупреждава за поредната измама за кражба на Cardano

Измамниците пускаха вече премахнат стрийм в YouTube, за да подмамят зрителите да им изпратят Cardano (ADA). Основателят на криптовалутата определи това като „отвратително и престъпно“.За да добавят...
ЮЛИ. 12, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джим Джефрийс притежава четири пъти повече Биткойн от Илон Мъск

В епизод от 30-ти юни на подкаста на Джефрис 'I Don’t Know About That', комикът разкри пред Киана Даниал, че е малко по-информиран за криптовалутата, отколкото е предполагал неговият екип - служителит...
ЮЛИ. 13, 2020 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света