НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Tether (USDT) вече е с четвъртата най-голяма пазарна капитализация

СЕП. 26, 2019 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether (USDT) вече е с четвъртата най-голяма пазарна капитализация

На 25 септември крипто пазарът претърпя един от най-резките си спадове през последните години, тъй като цената на биткойн изведнъж се срина с над 1500 долара в рамките на няколко часа.

Това от своя страна пренасочи много от инвеститорите към Tether (USDT).

Tether, стабилна монета, за която се твърди, че се управлява от iFinex, компанията майка на Bitfinex, често се използва като хеджираща опция за крипто инвеститори, особено на фона на остри спадове и корекции.

Тъй като инвеститорите се насочиха към Tether, за да защитят парите, които са инвестирали в криптовалути, дневният обем на стейбълкойна скочи до невиждани досега нива.

Според данни, публикувани от CoinMarketCap, дневният обем на Tether достигна 34 милиарда долара, надминавайки този на Биткойн и Етериум.

Ще продължи ли корекцията на пазара на криптовалути?


Техническите анализатори прогнозират, че ако цената на биткойн не може да се възстанови от сегашния си диапазон от $8300-$8600 в близко бъдеще, спад до $6000-$7000 става абсолютно възможен.

DonAlt, търговец на криптовалути, заяви, че ключов технически индикатор предполага, че траекторията на биткойн около нивото от $8000 е подобна на тази, когато актива достигна $5000 след спад от $6000. BTC в крайна сметка се срина от $6000 до $3150 през декември 2018 г.

Подобно на биткойн корекцията до $3150 в края на 2018 г., последвана от възстановяване до $5000, DonAlt заяви, че BTC в момента може да падне потенциално до близо $7500.

Непрестанната разпродажба на биткойни и по-голямото отдръпване на крипто пазара неизбежно ще доведат до увеличаване на обема на Tether. Това принуждава повече инвеститори да хеджират, за да продължат корекцията.


Tether вече е на четвърто място по пазарна капитализация


Обезпеченият с щатски долар стейбълкойн е единствения актив от първите 10, чиято пазарна капитализация не спадна, в резултат на мащабната разпродажба, която беше предизвикана от спада на Биткойн с 15 процента.

По данни на CoinStats, USDT се задържа на $1 и задмина Биткойн Кеш (BCH) и Лайткойн (LTC) в класацията, позиционирайки се на четвъртото място.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Мистерията за генезиса на една от най-големите криптовалути

Генезисните блокове се считат за най-важната част от историята на блокчейн. Въпреки това, третата по големина криптовалута очевидно няма записан този ранен период. Първата седмица от историята на реги...
ДЕК. 13, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

63% от целия Tether е концентриран в само 119 адреса

Тя показва, че стабилната монета е концентрирана в няколко адреса.  Tether остава една от най-противоречивите криптовалути в цялата индустрия. Както бе съобщено по-рано, сега проектът е изправе...
ДЕК. 13, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar преждевременно прекратиха раздаването на безплатна криптовалута

Отмениха най-големият airdrop на Stellar През септември, Stellar Development Foundation (SDF) - „организация с нестопанска цел, създадена през 2014 г., за да подкрепи развитието и растежа на мрежата...
ДЕК. 12, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето коя е най-лошо представящата се криптовалута за годината

Продажбите на токени и амбициозните цели за децентрализация драстично намалиха доверието в проекта, тъй като мнозина критикуваха неговата надценена пазарна капитализация. Значителен хайп и големи амб...
ДЕК. 12, 2019 21:42 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света