НАЧАЛО Други

Tether ще бъде втората криптовалута пусната на блокчейн фючърсна платформа

МАР. 29, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether ще бъде втората криптовалута пусната на блокчейн фючърсна платформа

Тъй като обемът на търговия с Биткойн (BTC) деривати продължава да нараства, индустрията на криптовалутите започва да се насочва към повече крипто пазари, като този на стабилната монета Tether (USDT), за търговия с фючърси.

Платформата за търговия с деривати KuMEX, която е част от крипто борсата KuCoin, планира да разгърне безсрочни договори за Биткойн с USDT маржин на 30-ти март 2020 г.

Понастоящем KuMEX поддържа само Биткойн и USDT


Докато новият тип фючърсни договори ще стартира следващата седмица, потребителите на KuMEX вече могат да депозират USDT чрез интернет или публичен API, започвайки от 26-ти март, съобщиха от компанията. KuMEX предлага криптовалути, които търгуват до 100х ливъридж, според съобщението.

KuCoin казаха, че Tether ще стане втората криптовалута, поддържана в KuMEX след Биткойн. В близко бъдеще фирмата също планира да подкрепи други големи криптовалути като Етериум (ETH), XRP , Биткойн Кеш (BCH) и Биткойн SV (BSV) за търговия на KuMEX.

Какви са безсрочните договори в крипто пространството?


По дефиниция, безсрочният договор е специален вид фючърсен договор - споразумение за покупка или продажба на криптовалута на конкретна бъдеща дата на конкретна цена.

За разлика от традиционната форма на фючърси, безсрочният договор няма срок на годност, докато търговията му се основава на базисна индексна цена. Индексната цена включва средната цена на актив в съответствие с основните спот пазари и техния относителен обем на търговия.

Като такъв, спот индексът на KuMEX за BTC / USDT ще се състои от средно претеглената цена на BTC / USDT в шест основни борси за криптовалути, включително Binance, OKEx и Huobi. Обемът на търговията ще се коригира на тримесечна база, добавиха KuCoin.

Средният дневен обем на търговията на KuMEX достига около 100 милиона долара


Джони Лю, новоназначеният изпълнителен директор на KuCoin Global, посочи, че безсрочните договори на USDT ще бъдат „по-ясни и лесни за новите фючърсни търговци да вземат инвестиционни решения, използвайки USDT“. Той заявява, че договорите също ще смекчат волатилността, внесена от токените, които не са вързани към никой реален актив.

Освен това, екипът на KuCoin подчерта, че KuMEX реши да избере USDT като първата стабилна монета, поддържана в платформата, тъй като монетата е „далеч по-стабилна“ в сравнение с други подобни като USDC или PAX на Paxos по отношение на пазарна капитализация, ликвидност и признаване от страна на потребителите.

Въвеждането на безсрочни договори на USDT за KuMEX идва в момент, когато средният дневен обем на търговията на платформата за деривати достигна около 100 милиона долара.

След тенденцията на общия растеж на търговията с криптовалути, безсрочните договори за търговия на крипто пазарите стават все по-популярни.

Като такава, Binance, една от най-големите крипто борси в света по дневен обем на търговията, отчете значителен скок в обема на търговията на безсрочните фючърсни договори в рамките на борсите за януари 2020 г. Според доклада, безсрочният договор BTC / USDT беше най-популярният договор през януари, записвайки почти 30% възвръщаемост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло МАР. 29, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Други новини

Известен музикален видео режисьор навлиза в крипто търговията

След като твърди, че е прекарал миналия месец, търгувайки с криптовалута, Кан предполага печалба от около $450На 1-ви юни Кан се обърна към Twitter, като съобщи, че е прекарал последния месец, търгува...
ЮНИ. 1, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хората ще използват крипто, защото правителствата се изчерпват откъм варианти (видео)

Още през 2009 г. бившият инвестиционен банкер и ранният Биткойн предприемач представи своите идеи за паричната политика и засилването на дълговите цикли по време на лекция, която в крайна сметка бе...
ЮНИ. 1, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ICO финансирането на Telegram е най-големия провал в историята на тези кампании

През 2018-та Telegram набра $ 1.7 милиарда за първичното предлагане на монети за Grams токените. Това го прави второто най-голямо ICO в историята след това на EOS , което набра $ 4 милиарда. След го...
МАЙ. 31, 2020 23:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC нареди на стартъп да върне $25,5 милиона на инвеститорите си

В съобщение от 28-ми май SEC обяви обвинения срещу базирания в Калифорния крипто стартъп. Регулаторът установи, че BitClave са отговорни за продажбата на нерегистрирани ценни книжа в първичното си пре...
МАЙ. 31, 2020 18:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света