НАЧАЛО Други

Tether подготвят пълен одит на финансите си

юни 21, 2022 19:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether подготвят пълен одит на финансите си

Tether, най-големият издател на стабилни монети в света с активи на стойност $68 милиарда, ще извърши пълен одит от 12 водещи счетоводни фирми, за да подобри прозрачността на резервите си в USDT.

Този ход идва в момент, когато USDT постоянно губи пазарен дял след поредица от обратни изкупувания през последните няколко седмици, причинени отчасти от отслабването на доверието след срива на блокчейна на Terra миналия месец.

Tether, емитентът на стабилната монета USDT, понастоящем работи със счетоводна фирма, базирана на Каймановите острови, наречена MHA. Досега екипът е изготвял само атестации – моментна снимка на баланса на компанията към дадена дата.

В интервю за Euromoney главният технологичен директор Паоло Ардоино заяви, че Tether сега работи по предоставянето на цялостен одит, който, за разлика от атестациите, би помогнал да се даде пълна картина на финансовото състояние на компанията за определен период.

Мисля, че тя е една от 12-те най-добри, така че не е толкова зле. Голямата четворка е малко по-предпазлива в предоставянето на пълен одит, когато правилата не са ясни„, каза Ардоино, като посочи, че други конкурентни стабилни монети все още не отговарят на определени изисквания в това отношение.

Tether е подложена на натиск да разкрие резервите на USDT

Tether е подложена на натиск да бъде по-прозрачна по отношение на резервите, подкрепящи USDT – актив, обвързан едно към едно с щатския долар. Защитниците твърдят, че оповестяването ще помогне на инвеститорите да разберат по-добре потенциалните рискове и да определят как одиторите взаимодействат с компанията.

НЕ ИЗПУСКАЙ: Илон Мъск предупреждава, че рецесията е неизбежна

Въпреки че Tether предостави известна яснота за своите банкери, тя остана предпазлива по отношение на резервите си в USDT, позовавайки се на поверителността. Ардоино заяви, че криптоактивите съставляват малка част от резервите на Tether.

Той също така заяви, че Tether е намалила притежаваните от нея търговски ценни книжа от $40 милиарда на $15 милиарда през последните осем месеца, успокоявайки опасенията на пазара за риск в портфолиото на фирмата. Ардоино заяви, че част от резервите ѝ са били прехвърлени в ценни книжа с падеж до три месеца.

Tether предоставя редовна актуализация на резервите и операциите си на главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, като част от споразумението за сетълмент на $18.5 милиона и забрана за търговия през февруари миналата година, съобщи Euromoney.

Ардоино казва, че фиксацията на USDT към долара никога не е била практически нарушена

Стабилните монети бяха подложени на засилен контрол през седмиците след високопрофилния срив на блокчейна Terra през май. На фона на хаоса USDT на Tether временно изгуби паритета си спрямо долара, спадайки до $0.95, тъй като инвеститорите панически напуснаха стабилната монета.

Ардоино твърди, че на практика USDT никога не е губил фиксацията си, след като компанията е платила на потребителите еквивалента на $1, за да откупят техните USDT. Използвайки примера с масово източване на Washington Mutual през 2008 г., за да обясни неотдавнашния хаос, Ардоино заяви: 

В момента има много проблеми. Бяхме подложени на стрес тест, който дори банките не могат да издържат, и ние го издържахме с лекота. Показахме, че в най-лошия сценарий, когато имаше срив на Terra, срив на целия криптопазар, получихме тонове искания за теглене и ги уважихме в рамките на няколко минути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Биткойн инвеститорите губят близо $20 милиарда за по-малко от седмица

Той добави:

Tether изкупи 10% от активите си за 48 часа и без да ни мигне окото, можехме да направим много повече от това. Общо за 10 дни това бяха около $11 милиарда или 13% от активите ни и все още нямаше проблеми.

Общата пазарна капитализация на Tether се е сринала с повече от $10 милиарда от началото на май, според CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене