НАЧАЛО Други

Tesla отпадна от ETF поради 'етични провали'

ЮНИ. 12, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tesla отпадна от ETF поради 'етични провали'

Австралийският мениджър на фондове BetaShares официално извади Tesla от борсово търгувания фонд за устойчивост.

Главният инвестиционен директор Луи Кроус заяви, че компанията - която обикновено е опора в повечето фондове за устойчивост - е отпаднала поради ‘етични провали’ от страна на Tesla, според Business Insider.


Tesla все още определено е лидер на въглеродни емисии... но е нарушил нашите [екологични, социални и управленски] стандарти, което доведе до премахването му”, каза той пред BI.


Той продължи:


През май миналата година в разгара на пандемията на COVID, Tesla отвори отново фабриката си във Фримонт, Калифорния, въпреки заповедите на местните власти, което доведе до доста голям брой случаи на COVID.

Новите доклади показват, че е имало значително по-голямо огнище, отколкото се съобщаваше по-рано, така че имаме числа от един до 50 случая на COVID, свързани с фабриката.


Инвестиционният служител каза, че е обмислял хода “от известно време” и накрая е зарязал неговия дял от 60 милиона долара, след като “се появиха нови доказателства” и се появиха “противоречия и проблеми с репутацията”.


Фондът цитира и въздействието на Tesla върху околната среда в Германия, където изгражда гигафабриката си.


Кроус отбелязва:


Германските медии съобщават, че фабриката на Tesla в Бранденбург ще консумира около 3,6 милиона кубически метра вода годишно, което е около 30% от общата вода в региона. Някои експерти смятат, че това ще доведе до ограничения за питейната вода.


Той продължи:


През декември 2020 г. неправителствената организация, Проектът за прозрачност на технологиите твърди, че Tesla е свързана чрез веригата си за доставки с Lens Technology, която от своя страна е изправена пред твърдения за пряка полза от използването на принудителен труд, спонсориран от държавата, осигурен от уйгури и други мюсюлмански малцинства в Китай. В края на краищата това са неща, за които всъщност не искаме да правим компромиси.


Фондът казва, че се е свързал с Tesla за своите опасения, но не е получил отговор.


Междувременно на негово място фондът все още държи акции на Toyota.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Други новини

Играчите на крипто слотове ще вземат у дома хиляди от Winz.io Treasure Island Adventure

Winz.io, едно от най-големите крипто казина в интернет, раздава стотици безплатни завъртания и хиляди USDT награди по време на промоцията си Treasure Island Adventure. Играчите се надпреварват да...
АВГ. 4, 2021 19:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Arca стартира нов крипто фонд

В съобщение за пресата, публикувано на 2-ри август, фирмата за управление на дигитални активи Arca обяви, че е стартирала „Arca Digital Yield Fund“, активно управляван фонд за приходи. Целта на фонда ...
АВГ. 4, 2021 22:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Следващият хард форк на Етериум се очаква в четвъртък

„Актуализацията London е планирана да бъде пусната на живо на Етериум през август 2021 г., на блок 12,965,000“, пише Ethereum.org. „Тя ще въведе EIP-1559, който реформира пазара на такси за транзакции...
АВГ. 4, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google отменя забраната за крипто реклами

Google премахва забраната за криптоАктуализацията гласи, че борсите за криптовалути и портфейлите, насочени към потребители в САЩ, ще имат право да рекламират своите продукти, ако отговарят на определ...
АВГ. 4, 2021 13:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света