НАЧАЛО Биткойн

Terra напът да се превърне в най-големият Биткойн кит

април 7, 2022 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra напът да се превърне в най-големият Биткойн кит

Terra иска да затвърди мястото си като един от най-големите притежатели на BTC в света.

Главният изпълнителен директор До Куон заяви, че организацията разполага с бюджет от $10 милиарда, за да постигне целите си.

Новият афинитет на Terra към Биткойн

Terra закупи Биткойн (BTC) на стойност $1.4 милиарда, което го прави 30-ият по големина притежател на криптовалутата. С последната си покупка компанията притежава 30,727 BTC, като се очакват още по-големи покупки.

Протоколът Terra ще бъде един от най-големите притежатели на BTC. Сейлър, пази се„, сподели в Twitter До Куон.

MicroStrategy на Майкъл Сейлър е един от най-големите BTC китове с над 129,218 BTC в своето портфолио след последната покупка на 4,167 BTC. Биткойн хазната на MicroStrategy сега се оценява на около $5.9 милиарда.

Причината на Куон за закупуването на голямо количество BTC беше споделена в Twitter Space, хостван от Уди Вертхаймер. Там Куон заяви, че децентрализираната стабилна монета UST ще се трансформира в хибридна стабилна монета, която ще позволи на потребителите да обменят UST на стойност $1 за BTC на стойност $0.99.

Изборът на Биткойн за Куон беше лесен поради доверието, което е спечелил през годините. Според основателя, компанията е заделила сумата от $3 милиарда за закупуване на BTC в краткосрочен план, докато в бъдеще Luna Foundation Guard (LFG) ще разпредели до $7 милиарда за покупки на Биткойн.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Един пренебрегнат индикатор предполага значителни печалби за Биткойн

Поради разрастването на екосистемата, Terra се изкачи до близо $120. Активът достигна най-високата си точка за всички времена от $119, като обемите на транзакциите нараснаха значително.

Защо Terra се обръща към BTC

Основателят на Terra е Биткойн бик и скорошният ход на компанията не е изненада за експертите от индустрията. Веднъж той заяви, че UST с $10 милиарда в BTC резерви ще открие нова парична ера за Биткойн стандарта. P2P електронни пари, които са по-лесни за харчене и по-привлекателни за държане.

Превръщайки UST в хибридна стабилна монета, Terra вече позволява UST да се обменя за BTC без намеса на посредници. Таксите за преобразуване са незначителни, като 10,000 UST се конвертират в BTC за около $2.58.

Ерик Ворхийс описа този ход като „огромна крачка напред за крипто„. Компанията заяви, че възнамерява да държи UST фиксиран към долара, като използва BTC като непряка връзка, използвайки статута на Биткойн като водеща криптовалута, за да поддържа доверието сред потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Marathon доби 45% повече Биткойн през януари в сравнение с декември

Според януарският си месечен доклад, майнинг компанията Marathon Digital е добила 687 BTC и е продала 1,500 BTC.

февруари 4, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене