НАЧАЛО Алткойни

Terra (LUNA) скочи с над 14% за ден

април 19, 2022 15:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA) скочи с над 14% за ден

Terra (LUNA) отбеляза значително увеличение както на цената, така и на пазарната капитализация през последните 24 часа.

Това се случва въпреки факта, че понесе значителен удар заедно с други значими активи на пазара на криптовалути през предходните няколко дни.

По-конкретно, цената на LUNA скочи от дъно си около $76 на 18-ти април до връх от $91.6 на 19-ти април, регистрирайки 17.2% увеличение само за 24 часа, според данни, извлечени от CoinMarketCap.

Благодарение на такъв драматичен ръст, токенът за управление на протокола на паричния пазар е сред най-печелившите през последните 24 часа.

Освен това цената изглежда се доближава до прогнозите, които крипто общността в CoinMarketCap направи по-рано, установявайки със 72% историческа точност, че LUNA ще се търгува средно на $93.76 до края на април 2022 г.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор очаква възход за XRP и Лайткойн – ето какво трябва да следим

Традиционно значителните увеличения на цената на токена тласкат и пазарната му капитализация нагоре. Същото се случи и с LUNA, която добави почти $5 милиарда към пазарната си капитализация, което е ръст от 17.3% от дъното на $27.16 милиарда, които достигна предишния ден, до $32.15 милиарда към момента на писане.

Това повишение на цените пристига, след като стабилната монета на платформата TerraUSD (UST) изпревари Binance USD (BUSD) и се превърна в третата по големина стабилна монета по обращение с пазарна капитализация от $17.6 милиарда, веднага след Tether (USDT) и USD Coin (USDC).

Макар и не толкова драматично като LUNA, други основни криптовалути също отбелязват печалби през последния ден, включително Биткойн, който се е увеличил с над 4%, Етериум също с 4% и XRP с над 3%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Celsius Network (CEL), токен за комунални услуги в блокчейна на Етериум за изпадналата в затруднение централизирана финансова платформа със същото име отбеляза сериозен възход през последните няколко месеца. Към момента на писане на статията CEL се търгува на цена от $2.38 и се нарежда на 60-то място по пазарна капитализация. За период от два месеца […]

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене