НАЧАЛО Крипто Крими

Terra Labs е имала $3.6 милиарда за потенциална ценова манипулация

юни 29, 2022 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra Labs е имала $3.6 милиарда за потенциална ценова манипулация

След обвиненията, че сривът на алгоритмичната стабилна монета TerraUSD (UST) е бил вътрешна работа, компанията Terraform Labs на До Куон е изправена пред нови обвинения, включително че е разполагала с достатъчно активи в Tether (USDT) и TerraUSD, за да ги използва за незаконни дейности.

CoinDesk Korea работи съвместно с компанията за сигурност на блокчейн Uppsala Security и използва техники за блокчейн криминалистика, за да разследват срива на Terra след инцидента на 7 май.


Според статия на CoinDesk Korea проучванията са установили, че Terra Labs е разполагала с близо $3.6 милиарда в стабилните монети USDT и UST. Твърди се, че те може да са били използвани за пране на пари в централизирани и децентрализирани финансови борси (DeFi) и манипулиране на цените.


В допълнение към разкрието, че сривът може да е бил резултат от вътрешна работа, те проведоха допълнителен анализ на блокчейн данните, за да проследят движенията на неразкритите около $3.6 милиарда.


Както се обяснява в статията, главният изпълнителен директор До Куон е разкрил подробности за използването на Terra (LUNA), UST и Биткойн чрез своята SNS или Terra Foundation. Например, в случай на загубата на фиксацията на UST, компанията ще се опита да запази цената, използвайки средствата, които държи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американските потребители държат криптовалутите си въпреки корекцията 


Въпреки това, при разглеждането на данните от веригата, анализаторите откриха, че източникът и историята на използване са неясни за крипто портфейлите, които са пряко притежавани или управлявани от Terraform Labs и Luna Foundation Guard (LFG).


Откритите по този начин от тях средства възлизат на около $3.6 милиарда в UST и USDT. На всичкото отгоре анализаторите откриха, че тези средства може да се използват за манипулиране на цените и пране на пари на старата LUNA (сега Luna Classic) в DeFi и централизираните борси.

В статията подробно е описан процесът на анализ, както и списък на всички данни от веригата, които изследователите са използвали. Главният изпълнителен директор на Uppsala Security Патрик Ким заяви, че властите все още трябва да „проверят вътрешните данни на централизираните борси като Binance, Coinbase, Huobi и KuCoin„, които са били използвани за прехвърляне на подозрителните средства.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини