НАЧАЛО Биткойн

Terra купиха Биткойн (BTC) за още $100 милиона

април 13, 2022 16:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra купиха Биткойн (BTC) за още $100 милиона

Съоснователят на Terraform Labs До Куон обяви в Twitter, че Luna Foundation Guard (LFG) е купила Биткойн за още $100 милиона.

Биткойн портфейлът на LFG в момента съдържа 42,406 BTC токена, които са на обща стойност $1.7 милиарда.

Както бе съобщено, Terra направи предишната си покупка на стойност $176 милиона в неделя.

В края на февруари фондацията успя да набере $1 милиард чрез частна продажба на собствения си токен LUNA от инвеститори като 3AC и Jump Crypto.

Това направи възможно създаването на огромен резерв, деноминиран в Биткойн (BTC), за да се поддържа доларовата обвързаност на стабилната монета UST.

За разлика от Tether (USDT) и USD Coin на Circle (USDC) – двете най-големи стабилни монети – UST на Terra е децентрализирана, което означава, че не може да разчита на централизирани страни, за да гарантира, че цената му остава стабилна. Потребителите могат да издават UST токени, като унищожават LUNA токени, което помага да се запази стойността на най-голямата алгоритмична стабилна монета стриктно на $1.

ПРОЧЕТИ ОЩЕCircle обявява набиране на $400 милиона и партньорство с BlackRock

Например алгоритмичният стейбълкойн на Iron Finance (IRON) позорно загуби своята фиксация и се срина до почти нула миналия юни. UST също падна значително под $1 преди време поради пазарна турбуленция. Създаването на масивен Биткойн резерв има за цел да гарантира, че стабилната монета ще може да издържи значителна пазарна корекция.

Масовите покупки на Terra вече не са в състояние да поддържат цената на Биткойн. Най-голямата криптовалута в момента се търгува малко над нивото от $40,000.

Миналата седмица LFG също закупи Avalanche (AVAX) токени на стойност $100 милиона, за да диверсифицира своите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене