НАЧАЛО Други

Терористите използват криптовалути за маскиране на дейността си

НОЕ. 8, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Терористите използват криптовалути за маскиране на дейността си

Австралийският министър на вътрешните работи, Питър Дътън, предупреди, че терористите използват криптовалути, за да „финансират смъртоносните си мисии“.

По време на конференция за борба с тероризма в Мелбърн на 7-и ноември, Дътън заяви, че анонимността на криптовалутите позволява на екстремистите да избегнат контрол. Той заяви, че увеличеното използване на дигитални валути, системите за онлайн разплащания и 'crowdfunding' платформите могат да предоставят нови канали, чрез които може да се финансира тероризъм, добавяйки:

Анонимността, предоставяна от такива технологии, дава възможност на тези, които финансират терористите, да маскират дейността си.


Дътън, който ръководи Министерството на вътрешните работи, отговорно за имиграцията, граничния контрол, вътрешната сигурност и правоприлагането, каза още, че държавите от цял свят трябва да продължат да развиват съвременните мерки за финансиране и да приемат опита на външните правителства.

Министърът също насочи вниманието си към благотворителните и нестопанските организации, като заяви, че те са станали популярни канали за финансиране на тероризма и че често тези организации дори не са наясно, че са манипулирани за такава употреба.

Наскоро, Дътън беше обект на критики в родината си, след като заяви, че климатичните активисти трябва да плащат разходите за реакция на полицията по време на протести и че не подкрепя законопроекта, който ще опрости законите за спешни медицински евакуации.

Крипто - следващото ниво във войната срещу тероризма


През септември, по време на 19-та годишна "Международна конференция за борба с тероризма", заместник-секретарят на финансите на САЩ, Сигал Манделкер, обясни, че криптовалутите могат да станат следващата гореща точка във войната срещу тероризма. Тя каза:

Терористичните организации, и техните привърженици и симпатизанти, непрекъснато търсят нови начини за събиране и прехвърляне на средства без да могат да се откриват или проследяват от органите на реда. Докато повечето терористични групи все още разчитат предимно на традиционната финансова система и фиатни пари за прехвърляне на средства, без съответните предпазни мерки, криптовалутите могат да се окажат следващата удобна алтернатива.


По-рано през юни, управителят на централната банка на Филипините, Бенджамин Диокно, отправи подобни предупреждения срещу потенциалната употреба на криптовалути за финансиране на тероризъм и подчерта, че Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) ще продължи да следи отблизо употребата им в страната.

От началото на 2017 г., BSP изисква националните криптовалути да се регистрират като дружества за преводи и трансфери, и да прилагат специфични предпазни мерки - обхващащи прането на пари, управлението на риска и защитата на потребителите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Kuzmanovv НОЕ. 8, 2019 Поредният параноик 😵.
Изкажете мнение
Още Други новини

LocalBitcoins със 135 000 нови потребители на месец

Напредъкът на крипто индустрията става все по-очевиден с течение на годините. Появяват се множество нови борси, броят на криптовалутите е по-голям от всякога, а индустрията направи значителен технолог...
НОЕ. 20, 2019 19:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity печели лиценз за търговия в Ню Йорк

НОЕ. 20, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

По колко сделки всъщност обработват крипто борсите?

Отговорът е неясен, тъй като независимо колко пъти CoinMarketCap или други агрегирани платформи коригират своите цифри, винаги оставаме със сериозни съмнения.Информацията не е леснодостъпна, както би ...
НОЕ. 21, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банка в ЮАР спира да обслужва крипто клиентите си

Както местното интернет списание, My Broadband, съобщи на 19-ти ноември, FirstRand Bank (FNB) - една от най-големите финансови институции в Южна Африка - изпрати писма във връзка с този ход към неопре...
НОЕ. 21, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света