НАЧАЛО Други

Терористите използват криптовалути за маскиране на дейността си

НОЕ. 8, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Терористите използват криптовалути за маскиране на дейността си

Австралийският министър на вътрешните работи, Питър Дътън, предупреди, че терористите използват криптовалути, за да „финансират смъртоносните си мисии“.

По време на конференция за борба с тероризма в Мелбърн на 7-и ноември, Дътън заяви, че анонимността на криптовалутите позволява на екстремистите да избегнат контрол. Той заяви, че увеличеното използване на дигитални валути, системите за онлайн разплащания и 'crowdfunding' платформите могат да предоставят нови канали, чрез които може да се финансира тероризъм, добавяйки:

Анонимността, предоставяна от такива технологии, дава възможност на тези, които финансират терористите, да маскират дейността си.


Дътън, който ръководи Министерството на вътрешните работи, отговорно за имиграцията, граничния контрол, вътрешната сигурност и правоприлагането, каза още, че държавите от цял свят трябва да продължат да развиват съвременните мерки за финансиране и да приемат опита на външните правителства.

Министърът също насочи вниманието си към благотворителните и нестопанските организации, като заяви, че те са станали популярни канали за финансиране на тероризма и че често тези организации дори не са наясно, че са манипулирани за такава употреба.

Наскоро, Дътън беше обект на критики в родината си, след като заяви, че климатичните активисти трябва да плащат разходите за реакция на полицията по време на протести и че не подкрепя законопроекта, който ще опрости законите за спешни медицински евакуации.

Крипто - следващото ниво във войната срещу тероризма


През септември, по време на 19-та годишна "Международна конференция за борба с тероризма", заместник-секретарят на финансите на САЩ, Сигал Манделкер, обясни, че криптовалутите могат да станат следващата гореща точка във войната срещу тероризма. Тя каза:

Терористичните организации, и техните привърженици и симпатизанти, непрекъснато търсят нови начини за събиране и прехвърляне на средства без да могат да се откриват или проследяват от органите на реда. Докато повечето терористични групи все още разчитат предимно на традиционната финансова система и фиатни пари за прехвърляне на средства, без съответните предпазни мерки, криптовалутите могат да се окажат следващата удобна алтернатива.


По-рано през юни, управителят на централната банка на Филипините, Бенджамин Диокно, отправи подобни предупреждения срещу потенциалната употреба на криптовалути за финансиране на тероризъм и подчерта, че Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) ще продължи да следи отблизо употребата им в страната.

От началото на 2017 г., BSP изисква националните криптовалути да се регистрират като дружества за преводи и трансфери, и да прилагат специфични предпазни мерки - обхващащи прането на пари, управлението на риска и защитата на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Kuzmanovv НОЕ. 8, 2019 Поредният параноик 😵.
Изкажете мнение
Още Други новини

Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

Една от най-смелите теории, която продължава и до днес, за истинската самоличност на анонимния създател на Биткойн , твърди, че Сатоши е Пол Калдър Льо Ру, бивш програмист с интерес към криптография...
МАЙ. 26, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турска стабилна монета бе добавена на BTSE

Съоснователят и главен изпълнителен директор на BTSE Джонатан Леонг заяви, че този ход „дава възможност на турските потребители да осигуряват по-ниски такси чрез парични преводи, както и моментен сетъ...
МАЙ. 26, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Италиански проект иска да плаща криптовалути на клиентите си за гледане на порно

Основателката на PornVisory, Вероника Ношесе, обясни пред Cointelegraph, че съществува естествена синергия между криптовалутата и порнографската индустрия, която отчаяно се нуждае от анонимни финансов...
МАЙ. 26, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple с нова платформа, позволяваща на всеки да бъдe своя собствена банка

Платформата, наречена Xumm, е от подкрепена от XRP L Labs и в момента е в бета версия както в App Store, така и в Google Play.Според ръководителя на Ripple за връзки с разработчиците Уорън Пол Андер...
МАЙ. 26, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света