НАЧАЛО Финтех

Tencent ще изградят първата виртуална банка

НОЕ. 10, 2019 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tencent ще изградят първата виртуална банка

Китайският интернет гигант Tencent ще открие виртуална банка, базирана на блокчейн, след като Хонконгската комисия по ценни книжа и фючърси (SFC) одобри новия лиценз.

Изказвайки се на World Blockchain Summit в Китай, ръководителят на блокчейн иновациите в Tencent, Идже Цай, заяви, че виртуалната банка на компанията е получила зелена светлина oт SFC.

Продължавайки напред със своите планове, компанията ще сглоби екип, който ще поддържа банковата платформа, базирана на блокчейн, според китайския медиен сайт - Sina Finance.

„Надзорът върху транзакциите с цифрови активи и новите регулации на Хонконг утвърждават значението на блокчейн технологията и дигиталните активи, което е добра новина за цялата индустрия“, заяви Цай в речта си, по време на срещата на върха.

Досега SFC е предоставил лицензи за виртуални банки на 12 предприятия. В списъка са Infinium Limited, съвместно предприятие между Tencent, Китайската индустриална и търговска банка (ICBC) и други два институционални инвеститори, базирани в Хонконг.

Tencent преименува Infinium на Fusion Bank през юли, след като получи лиценза през май.

Цай не разкри повече подробности за виртуалната банка, като подчерта съществуващите блокчейн проекти на Tencent, включително предлагането на финансиране на веригата за доставки на McDonald’s.

Според друг доклад, Цай понастоящем води блокчейн консорциума от трите групи за развитие на технологията в Tencent. Другите двама отговарят съответно за блокчейн инфраструктурата и нейните облачни услуги.

Други компании включват финландската дъщерна компания на Alibaba, Ant Financial и SC Digital Solutions Limited, чийто 65-процентов дял е собственост на Standard & Chartered Bank.

SFC публикува подробности за новата си лицензионна система за регулиране на транзакции с виртуални активи в сряда, създавайки подобна рамка на тази, която надзирава брокерите на ценни книжа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света