НАЧАЛО Финтех

Tencent ще изградят първата виртуална банка

НОЕ. 10, 2019 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tencent ще изградят първата виртуална банка

Китайският интернет гигант Tencent ще открие виртуална банка, базирана на блокчейн, след като Хонконгската комисия по ценни книжа и фючърси (SFC) одобри новия лиценз.

Изказвайки се на World Blockchain Summit в Китай, ръководителят на блокчейн иновациите в Tencent, Идже Цай, заяви, че виртуалната банка на компанията е получила зелена светлина oт SFC.

Продължавайки напред със своите планове, компанията ще сглоби екип, който ще поддържа банковата платформа, базирана на блокчейн, според китайския медиен сайт - Sina Finance.

„Надзорът върху транзакциите с цифрови активи и новите регулации на Хонконг утвърждават значението на блокчейн технологията и дигиталните активи, което е добра новина за цялата индустрия“, заяви Цай в речта си, по време на срещата на върха.

Досега SFC е предоставил лицензи за виртуални банки на 12 предприятия. В списъка са Infinium Limited, съвместно предприятие между Tencent, Китайската индустриална и търговска банка (ICBC) и други два институционални инвеститори, базирани в Хонконг.

Tencent преименува Infinium на Fusion Bank през юли, след като получи лиценза през май.

Цай не разкри повече подробности за виртуалната банка, като подчерта съществуващите блокчейн проекти на Tencent, включително предлагането на финансиране на веригата за доставки на McDonald’s.

Според друг доклад, Цай понастоящем води блокчейн консорциума от трите групи за развитие на технологията в Tencent. Другите двама отговарят съответно за блокчейн инфраструктурата и нейните облачни услуги.

Други компании включват финландската дъщерна компания на Alibaba, Ant Financial и SC Digital Solutions Limited, чийто 65-процентов дял е собственост на Standard & Chartered Bank.

SFC публикува подробности за новата си лицензионна система за регулиране на транзакции с виртуални активи в сряда, създавайки подобна рамка на тази, която надзирава брокерите на ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Tencent инвестира 70 милиарда във финтех и изкуствен интелект

Инвестицията ще се разпредели през следващите пет години за разработката на финтех, включително блокчейн, облачни изчисления и изкуствен интелект (AI).Ройтерс съобщи на 26-ти май, че компанията, която...
МАЙ. 27, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple с нова платформа, позволяваща на всеки да бъдe своя собствена банка

Платформата, наречена Xumm, е от подкрепена от XRP L Labs и в момента е в бета версия както в App Store, така и в Google Play.Според ръководителя на Ripple за връзки с разработчиците Уорън Пол Андер...
МАЙ. 26, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Deep Labs с $16 милиона в ново финансиране

Гънар Овърстром, партньор в Corsair Capital, Serendipity Capital и Gramercy Ventures, ръководи инвестицията.Основан през 2016 г. от бившия шеф на Visa Labs - Скот Едингтън - Deep Labs използва персона...
МАЙ. 23, 2020 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Франция обяви успешен тест на дигитално евро

От банката казват, че това е първият от поредицата тестове, за да се установи дали дигиталното евро има потенциал да укрепи световните финансови пазари. През следващите седмици централната банка ще пр...
МАЙ. 22, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света